The Division 2

The Division 2 verdeelt en heerst. De extreem memorabele setting en verfijnde gameplayloop maken deze sequel op zowat alle vlakken beter.

Belangrijke events

The Division 2 review - Op alle vlakken beter

De The Division 2 review van Carl loodst je mee naar Washington D.C. Net zoals in New York heeft een virus de stad platgelegd en opnieuw is het aan jou om orde op zaken te stellen in een wetteloze stad. Copy-paste of een waardige sequel?

Locatie, locatie, locatie. Het is niet enkel het credo van elke vastgoedmakelaar, maar ook van Ubisoft games. De uitgever en diens studios weten steeds verfrissende settings uit te kiezen, die in één adem worden genoemd met de games waarin ze schitteren: geen Far Cry 4 zonder Nepal, geen Ghost Recon Wildlands zonder Bolivië. The Division ging in 2016 echter tegen die trend in, want de monotone besneeuwde straten van New York kregen hevige kritiek. Ook de gameplay van de multiplayer RPG-shooter kon nog wat finetuning gebruiken, met vooral het repetitieve level design als heikel punt. The Division 2 pakt echter elk punt van kritiek op de oorspronkelijke game aan. Het resultaat is een sequel die hoge toppen scheert en een diepe indruk nalaat.

Veel van die indruk is te wijten aan Washington D.C., dat als nieuwe setting voor memorabele momenten bij de vleet zorgt. De hoofdstad van de Verenigde Staten bevat sowieso een rijkdom aan prachtige architectuur en iconische monumenten, en The Division 2 speelt die troef geweldig uit door het hyperdetail van de eerste game nog verder op te drijven. Met een beetje kennis van de stad kun je hier zonder problemen je weg vinden: de National Portrait Gallery met het Spy Museum aan de overkant van de straat, de torens van Smithsonian Castle die je al van ver op de Mall ziet prijken... De kers op de taart is de adembenemende belichting, die van elke straat een klein kunstwerkje maakt. Het Washington D.C. van The Division 2 is virtueel toerisme ten top en een veel meer gevarieerde en memorabele setting dan het monotone New York uit de eerste game.

Lees meer...

The Division 2 krijgt open beta

The Division 2 krijgt open beta

Of daar lijkt het toch op.

Het lijkt erop dat The Division 2 een open beta krijgt. Op de officiële Twitterpagina van de game wordt er op een vraag van een fan namelijk melding gemaakt van zowel een 'private' als een 'open' testfase.

Eerder tijdens een livestream van The Division 2 sprak een lid van het ontwikkelingsteam bovendien al over een open beta. Alles hint dus naar een publieke testfase voor de game, die op 15 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One lanceert.

Vorige maand raakte bekend dat The Division 2 Steam overslaat en voor de Epic Games Store kiest.

Lees meer...

Ubisoft onthult systeemeisen The Division 2

Veel opties voor pc-gamers.

Ubisoft maakt de systeemeisen van The Division 2 bekend. Ontwikkelaar Massive Entertainment benadrukt daarnaast dat de online shooter met RPG-elementen een hoop extra grafische opties krijgt. Zo kun je de framerate en resolutie eindeloos verhogen (uncapped) en is er ondersteuning voor zowel widescreen-monitoren als meerdere schermen naast elkaar.

The Division 2 pre-order geeft toegang tot beta

Ubisoft heeft tijdens de Gamescom meer informatie over de pre-order van The Division 2 bekendgemaakt.

Wanneer je de game vooraf besteld, krijg je bij alle edities toegang tot de Private Beta. Het is echter nog niet bekend wanneer de bèta plaatsvindt.

Daarnaast krijg je bij een pre-order exclusieve digitale content. De Capitol Defender Pack bestaat uit de Hazmat 2.0 outfit, Exotic SPAS-12 Shotgun en blauwdruk van het wapen.

Lees meer...

Nieuwe The Division 2 gameplay details onthuld

Nieuwe The Division 2 gameplay details onthuld

specialisaties, raids en gratis DLC.

Tijdens de E3 2018 conferentie van Ubisoft zijn nieuwe details over The Division 2 onthuld. Zo krijgt de game onder andere specialisaties, raids en gratis DLC.

In de tweede The Division ontwikkel je je personage ook na de campaign verder. Zo kies je een specialisatie die je toegang biedt tot een speciaal signature weapon. Ook krijgen sommige classes unieke versies van bepaalde skills.

Daarnaast introduceert The Division 2 ook raids die je met acht spelers probeert te voltooien. Ubisoft heeft daarnaast ook meerdere jaren aan content voor The Division 2 in petto. In het eerste jaar na de release krijgt de game gratis verschillende nieuwe episodes.

Lees meer...

Bekijk: The Division 2 E3 2018 gameplay trailer

Bekijk: The Division 2 E3 2018 gameplay trailer

Verhuist van winterig New York naar zonnig Washington D.C.

Microsoft toont tijdens zijn E3 2018 persconferentie voor het eerst beelden van The Division 2. In maart lekte al uit dat de game in de maak was maar verdere info bleef uit. The Division 2 speelt zich af in een zonnig Washington D.C.. Buiten een zonnigere sfeer lijkt de gameplay sterk op het voorgaande deel, al zijn er verschillende nieuwe items toegevoegd.

The Division 2 verschijnt op 15 maart 2019. Ubisoft plant alvast een open beta. Hoe de game speelt, zie je in de E3 2018 gameplay trailer hieronder.

Lees meer...

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.

E3 2018 - Alle Xbox One games die we verwachten te zien

Forza Horizon 4? Crackdown 3? Halo 6?

In tegenstelling tot Sony houdt Microsoft zijn kaken op elkaar als het aankomt op het aantal verkochte consoles. Volgens sceptici is dat een teken aan de wand. Toch is het nog veel te vroeg om de Xbox One (X) af te schrijven. De Amerikaanse fabrikant belooft zelf in ieder geval dat we tijdens de E3 2018 de 'grootste show ooit' te zien krijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal uit de hoge hoed van Microsoft getoverd wordt. Alle zekerheden, twijfelgevallen en wildste geruchten over de Xbox One-games lees je hier.

E3 2018 - Alle PS4 games die we verwachten te zien

The Last of Us: Part 2? Death Stranding? Spider-Man?

Elk jaar is Sony een van de hoofdrolspelers op de Electronic Entertainment Expo. Ook de 24e editie van 's werelds grootste gamebeurs zal daar geen uitzondering op zijn. Er zijn weinig ontwikkelaars die voor hun games de PlayStation 4 overslaan en daarnaast heeft de Japanse fabrikant ervan zelf ook nog eens de nodige exclusives in de pijplijn zitten. Welke PS4-games zie je (waarschijnlijk) op de E3 2018 terug? Je leest het allemaal hier.

Datum Ubisoft E3 2018 persconferentie bekend

Nog anderhalve maand geduld.

Ontwikkelaar Ubisoft heeft de datum en het tijdstip van zijn persconferentie op de E3-beurs van 2018 onthuld. De studio houdt een presentatie op maandag 11 juni die hier om 22:00 uur begint.