Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Games om in de zomerse sfeer te blijven: deel 2

Hou de winter op afstand met wat virtuele zonneschijn.

De dagen zijn alweer aan het inkorten en voor velen is ook het einde van de zomervakantie in zicht. Voor alle gamers die nog wat langer van de heerlijke zomersfeer willen genieten, is deze lijst met games samengesteld, die het gevoel geeft dat de zomer nooit zal verdwijnen.

Je vraagt je af waarom er 'deel 2' in de titel staat? Er is ook een Games om in de zomerse sfeer te blijven: deel 1 met meer games die spontaan zomerhitjes in je hoofd doen afspelen!

Hydro Thunder en Wave Race 64

In Hydro Thunder kruip je achter het stuur van een speedboat en vlam je tegen een hels tempo over het water. Veel meer valt er over deze uitstekende racegame niet te zeggen. Wie de originele versie wilt spelen, zal echter moeten teruggrijpen naar de Dreamcast, PSOne of Nintendo 64. Voor zij die die moeite niet willen doen is er ook de spirituele opvolger, Hydro Thunder Hurricane, die je op Xbox Live Arcade kan terugvinden voor een prikje. Wave Race 64 is gelijkaardig aan Hydro Thunder, maar de speedboten werden hier vervangen door jet ski's. Net zoals Hydro Thunder is dit ook een game die het erg goed deed bij zowel critici als gamers. Van een spel waar de naam van Miyamoto opstaat, verwacht echter niemand iets anders. Wie geen Nintendo 64 (meer) heeft, kan dit spel ook spelen via de Virtual Console.

Motorstorm: Pacific Rift

Nog één laatste zomerse racegame om het af te leren. De tweede Motorstorm voor de PS3 verhuist van de woestijn naar een -hoe raad je het- tropisch eiland. Deze game heeft het grootste aanbod aan voertuigen in de franchise en verwelkomt onder meer een monstertruck in zijn gamma aan racemachines.

De circuits werden onderverdeeld over de vier natuurelementen: aarde, water, vuur en lucht. Alsof de waaghalzen die elkaar overhoop rijden nog niet gevaarlijk genoeg zijn, doet het eiland er zelf ook alles aan om je wagen een enkeltje richting de schroothoop te bezorgen. Vulkaanuitbarstingen, aardverschuivingen, omvallende bomen, enzovoort. Evolution Studios heeft een heel uitgebreid aanbod aan valstrikken in de game gesyopt om je naar de laatste plaats in de race te sturen.

Dead or Alive Xtreme

Dead or Alive Xtreme en diens opvolger spelen net iets anders dan de normale Dead or Alive games. In de controversiële spin-offs moet je de tegenstander niet buiten westen slaan, maar is het de bedoeling om een partijtje volleybal te winnen. Er zijn echter alleen vrouwelijke deelnemers die goed voorzien zijn van alle vrouwelijke onderdelen en de dress code voor zo'n potje volleybal is een veel te kleine bikini en niets anders. De tweede DOA Xtreme gaat nog verder en voegt wat meer vrouwonterende mini-games toe zoals touwtrekken en "Butt battle". De ontwikkelaar van deze 360-titels maakte duidelijk waarvoor deze game eigenlijk bestemd was toen bekend raakte dat er een physics engine werd ontwikkeld om de bewegingen van de borsten van de atletes zo realistisch mogelijk te laten verlopen.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Je hebt zomermensen, maar er zijn ook gamers die liever in de koude vertoeven. Eurogamer heeft ook aan die laatste groep gedacht. Wie genoeg heeft van die helse temperaturen, moet zeker eens naar Skyrim trekken. Een koudere en betere Westerse RPG kan je haast niet vinden. In deze vijfde telg in de The Elder Scrolls reeks trek je door het lekker uitgebreide Skyrim met als doel om elke draak - en bij uitbreiding elke slechterik in het bevroren koninkrijk- een kopje kleiner te maken. Ook de uitbreidingen en de voorafgaande delen beveelt Eurogamer sterk aan, alhoewel die minder koud zijn.

Wie draagbare verkoeling zoekt, kan die vinden in Motorstorm: Arctic Edge voor de PSP waar je je agressieve rijkunsten mag bewijzen in één van de sneeuwvoertuigen op verscheidene barkoude en levensgevaarlijke circuits. Zij die het liever met twee schermpjes doen, kunnen voor Pokémon Black 2 of White 2 gaan. In deze uitstekende Pokémon spellen voor de DS wordt de regio Unova van de ene dag op de andere in een ijstijd gestort. Aan jou en je team vechtgrage monsters om het microklimaat weer op te warmen.

Een extraatje

Ben je verzot op waterglijbanen, maar word je liever niet nat? Dan is deze Barclaycard Waterslide Extreme perfect voor je. Deze gratis iPhone game laat je naar beneden zoeven in een gevaarlijk hoge en halfopen waterglijbaan. Tijdens je ritje naar beneden, moet je Sims-kristallen verzamelen en krabben ontwijken. Geen idee wat die twee dingen in een waterglijbaan doen, maar ja...

Zijn er nog zomerse games die niet in dit lijstje voorkomen? Laat het zeker weten in een reactie!