Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Gamers vaker hacker-doelwit sinds lancering PlayStation 4 en Xbone One'

Kaspersky Lab meet 34000 hackpogingen per dag.

Veiligheidsfirma Kapersky Lab meet een stijging in het aantal hackpogingen op gamers sinds de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One. In 2013 zijn gamers dagelijks doelwit van 34000 aanvallen en circuleert er momenteel 4,6 miljoen gaming-gerelateerde malware.

In Europa uit zich dat voornamelijk in Spanje, gevolgd door Polen en Italië. In die landen is het jaarlijkse aantal aanvallen het hoogst.

"Met de PlayStation 4 en de Xbox One hebben we net de twee grootste console-lanceringen ooit achter de rug," aldus Kapersky Lab. "Daardoor zijn er meer gamers een potentieel doelwit, zeker nu beide spelcomputers zo afhankelijk zijn van internet. Maar vergeet ook niet de pc, het meest populaire platform om op te gamen, en daardoor de grootste focus voor cybercriminelen."

Met name Minecraft, Grand Theft Auto 5 en MMORPG's hebben de interesse van hackers gewekt. Sony voert ondertussen regelmatig wachtwoord-resets uit, zodra er onregelmatige activiteit blijkt op PSN-accounts.

Kapersky Lab is bekend van zijn antivirussoftware. Het bedrijf werkt tevens samen met Ubisoft aan Watch_Dogs, waarin hacken een centrale rol speelt.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties