Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamereleases van mei om in de gaten te houden

Met Uncharted 4, Doom, Overwatch en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Maar wie heeft er nu tijd om de releasedatum van elke game afzonderlijk op te zoeken? Of de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen? Wij zetten daarom de belangrijkste releases van mei op een rijtje voor je. Dat doen we overigens elke laatste vrijdag van de maand, dus omcirkel die dag gelijk in je agenda.

Ook op zoek naar een volledig overzicht van games die dit jaar uitkomen? Raadpleeg dan onze lijst met gamereleases van 2016.


Battleborn

Releasedatum: 3 mei 2016
Platform(s): pc, PlayStation 3, Xbox One

Wat: Battleborn is een first-person shooter met MOBA-elementen. De game is ontwikkeld door Gearbox Software en diens eerste nieuwe IP sinds Borderlands in 2009.

Waarom wel: Dankzij de nadruk op een singleplayer en co-op campaign onderscheidt het zich van andere hero-shooters. Battleborn focust dus niet alleen op snelle multiplayer actie, maar wil ook een verhaal vertellen.

Waarom niet: Battleborn trotseert in het nieuwe hero-shootergenre heel wat competitie van onder meer Paragon en Overwatch. Vooral Blizzards game is erg populair, waardoor Battleborn mogelijk snel naar de achtergrond verdwijnt.

Lees hier de Battleborn preview.

Bekijk op YouTube

Uncharted 4: A Thief's End

Releasedatum: 10 mei 2016
Platform(s): PlayStation 4

Wat: Nathan Drake keert terug voor zijn vierde maar tevens laatste avontuur. In het slotstuk gaat Nate samen met zijn broer Sam naar Madagaskar.

Waarom wel: De Uncharted-serie staat altijd garant voor de nodige spektakel. Zeker op de PlayStation 4 met een resolutie van 1080p komen de wilde shootouts en achtervolgingen volledig tot hun recht.

Waarom niet: Achter de schermen is het onrustig. Zo is onder meer scriptschrijfster Amy Hennig na tien jaar trouwe dienst bij Naughty Dog eruit geknikkerd en is de game al meerdere keren uitgesteld.

https://www.eurogamer.nl/articles/2015-12-21-uncharted-4-release-date-trailer-gameplay-collectors-edition-dlc

Lees hier alles wat we weten over Uncharted 4.

Bekijk op YouTube

Doom

Releasedatum: 13 mei 2016
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Wat: Na twaalf lange jaren kunnen shooterfans hun hart weer ophalen. Doom is terug van weggeweest.

Waarom wel: Doom belooft een ongecompliceerde old school arenashooter te worden met guns, gore en demonen. En een kettingzaag.

Waarom niet: De game is al ruim acht jaar in ontwikkeling en regelmatig terug naar de tekentafel gestuurd. Daarnaast heeft geestelijk vader John Carmack een aantal jaar geleden id Software verlaten om aan de Oculus Rift te werken.

Lees hier de Doom preview en alles wat we weten over Doom.

Bekijk op YouTube

Homefront: The Revolution

Releasedatum: 17 mei 2016
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Wat: Het vervolg op Homefront speelt zich in Philadelphia af. Je pakt in de open wereld shooter de wapens op met als doel de Noord-Koreaanse bezetter het land uit te schoppen.

Waarom wel: De ontwikkeling is in handen van Deep Silver Dambuster Studios, waarvan de meeste werknemers oorspronkelijk bij het legendarische Free Radical Design (bekend van de TimeSplitters-reeks) werkten. Dat zit qua ervaring wel goed dus.

Waarom niet: Het eerste deel is een aardige first-person shooter, maar verre van baanbrekend. De studio moet dus echt wat uit de hoge hoed toveren wil het imponeren.

Lees hier alles wat we weten over Homefront: The Revolution.

Bekijk op YouTube

Shadow of the Beast

Releasedatum: 17 mei 2016
Platform(s): PlayStation 4

Wat: Shadow of the Beast is een remake van de Commodore Amiga-klassieker uit 1989. In de platform-brawler speel je als krijger-slaaf Aarbron en keer je tegen je meester Maletoth en zijn volgelingen.

Waarom wel: Verwacht veel actie en geweld. Zelfs de authentieke parallax scrolling die de Amiga-games vroeger zo bijzonder maakte, wordt voor de remake in een speciaal 3D-jasje gestoken.

Waarom niet: Shadow of the Beast blijft een remake van een game van 27 jaar geleden. Games zijn sindsdien sterk veranderd. Afwachten dus of de gameplay vandaag nog weet te boeien.

Lees hier de Shadow of the Beast preview.

Bekijk op YouTube

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Releasedatum: 24 mei 2016
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Wat: De pizza-etende schildpadden zijn terug. Mutants in Manhattan is een hack-and-slash actiongame in ontwikkeling bij Platinum Games en bevat online co-op voor vier spelers.

Waarom wel: Donatello, Leonardo, Michelangelo, Raphael, Shredder, Bebop, Rocksteady... Het wordt een feest der herkenning voor de fans.

Waarom niet: De ideale game om samen met wat vrienden op de bank te spelen. De game ondersteunt echter geen local co-op.

Bekijk op YouTube

Total War: Warhammer

Releasedatum: 24 mei 2016
Platform(s): pc

Wat: Na de nodige historische veldslagen op diverse continenten gooit Creative Assembly het dit keer over een andere boeg. De ontwikkelaar gaat namelijk met de Warhammer-licentie aan de slag.

Waarom wel: Total War meets Warhammer. Het is op papier de perfecte bruiloft.

Waarom niet: Creative Assembly heeft in het verleden niet altijd even gepolijste games afgeleverd.

Lees hier de Total War: Warhammer preview.

Bekijk op YouTube

Ook niet te vergeten

Dead Island: Definitive Edition
31 mei - PlayStation 4, Xbox One

Call of Duty: Black Ops 3 - Eclipse DLC
mei - pc, Xbox One

Hitman - Episode 3 (Marrakech)
mei - pc, PlayStation 4, Xbox One

Fallout 4 - Far Harbor DLC
mei - pc, PlayStation 4, Xbox One

Read this next