Skip to main content

Gamereleases van april om in de gaten te houden

Quantum Break, Dark Souls 3, Star Fox Zero en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Maar wie heeft er nu tijd om de releasedatum van elke game afzonderlijk op te zoeken? Of de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen? Wij zetten daarom de belangrijkste releases van april even voor je op een rijtje. Dat doen we overigens elke laatste vrijdag van de maand, dus omcirkel die dag gelijk in je agenda. Ook op zoek naar een volledig overzicht van games die dit jaar uitkomen? Raadpleeg dan onze lijst met gamereleases van 2016.


Dirt Rally

Releasedatum: 5 april 2016
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Wat: Pc-gamers konden al een poosje scheuren, maar nu zijn ook de PlayStation 4- en Xbox One-bezitters aan de beurt. En wie liever een fysiek exemplaar van de pc-versie wil.

Waarom wel: Codemasters komt met een rallysimulatie die doet denken aan de glorieuze Colin McRae-tijden. Leuk feitje: hoofdontwerper Paul Coleman is zelf rallynavigator.

Waarom niet: De vorige Dirt-games boden een ruime keuze aan disciplines aan. Is er door de pure focus op rally in Dirt Rally wel genoeg variatie te vinden?

Bekijk op YouTube

Quantum Break

Releasedatum: 5 april 2016
Platform(s): pc, Xbox One

Wat: Max Payne- en Alan Wake-studio Remedy Entertainment komt met een nieuwe third-person shooter. Tijdmanipulatie staat centraal en het verhaal wordt zowel in de game als in een live-action televisieserie verteld.

Waarom wel: Onder meer acteurs Shawn Ashmore (X-Men), Dominic Monaghan (The Lord of the Rings), Aidan Gillen (Game of Thrones) en Lance Reddick (The Wire) zijn ingezet. Niet de minste namen dus.

Waarom niet: Er wordt flink in de filmpjes geïnvesteerd. Gaat dit echter niet ten koste van de gameplay?

Bekijk op YouTube

Dark Souls 3

Releasedatum: 12 april 2016
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Wat: De grote finale. FromSoftware sluit met Dark Souls 3 de reeks af, omdat de studio andere games wil maken. De wereld van Dark Souls 3 draait om as en sintels, en de toegevoegde Battle Skills beloven de gameplay een nieuwe impuls te geven.

Waarom wel: Dark Souls 3 is gemaakt voor de huidige generatie consoles en pc hardware. Bovendien staat Miyazaki weer aan het roer.

Waarom niet: Hebben we niet al genoeg na vijf uitgaves van vier Souls-games, Bloodborne en nog eens vijf DLC-pakketten? Bovendien hangt die aparte nasmaak van Dark Souls 2 nog in menig mondholte.

Bekijk op YouTube

Ratchet & Clank

Releasedatum: 20 april 2016
Platform(s): PlayStation 4

Wat: Het was even een paar jaar stil, maar ze zijn terug. De handige Lombax en slimme robot maken niet alleen hun debuut op de PlayStation 4, maar met een animatiefilm een week later ook hun entree op het witte doek.

Waarom wel: Met bizarre wapens, authentieke humor en old-school platforming heeft de game alle bekende ingrediënten. Ratchet & Clank is dus een terugkeer naar de succeselementen van de reeks.

Waarom niet: Ratchet & Clank is geen remaster en ook geen remake, maar een 'reimagining' van de eerste game in de serie. Het blijft vooralsnog vaag wat Insomniac Games hier precies mee bedoelt.

Bekijk op YouTube

Star Fox Zero

Releasedatum: 22 april 2016
Platform(s): Wii U

Wat: Star Fox, Falco, Peppy en Slippy keren terug naar de klassieke gameplay van Star Fox 64. Baan je met behulp van iconische voertuigen zoals de Arwing en Landmaster een weg door het heelal, tot je je aartsvijand Andross trotseert.

Waarom wel: Iedereen die een grammetje nostalgie voor de oude Star Fox-games voelt, herkent meteen de uitdagende gameplay en de spanning van de verschillende paden doorheen de game.

Waarom niet: De nieuwe besturing met de GamePad vervreemdt mogelijk oude fans.

Bekijk op YouTube

Alienation

Releasedatum: 26 april 2016
Platform(s): PlayStation 4

Wat: Shooting & looting. Alienation is een twin stick shooter die ook wel een 'Diablo met guns' wordt genoemd. Je kunt met maximaal vier spelers aliens aan gort schieten.

Waarom wel: Super Stardust Delta, Dead Nation, Resogun... Allemaal goed ontvangen top-down arcade shooters van Housemarque. De Finse ontwikkelaar heeft dus wel vaker met dat bijltje gehakt.

Waarom niet: Met je vrienden op de bank zit er niet in. Alienation ondersteunt bij de release namelijk geen local co-op play.

Bekijk op YouTube

Yo-Kai Watch

Releasedatum: 29 april 2016
Platform(s): Nintendo 3DS

Wat: Yo-Kai Watch is ongekend populair in het land van de rijzende zon en is klaar om andere delen van de wereld te veroveren. Opvallend is dat de RPG pas drie jaar na de Japanse release in Europa uitkomt.

Waarom wel: Pokémon is na twintig jaar wellicht wat vastgeroest. Yo-Kai Watch heeft er alle tekenen naar een verfrissende twist op het monster-verzamelgenre te zijn.

Waarom niet: Yōkai zijn bovennatuurlijke wezens uit de Japanse mythologie en folklore. Ze zijn dus oer-Japans. Het is daarom maar de vraag of het niet té Japans voor de Westerse cultuur is.

Bekijk op YouTube

Hitman - Episode 2

Releasedatum: april 2016
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Wat: Agent 47 maakte recentelijk zijn comeback. In de tweede episode gaat de kale huurmoordenaar op 'vakantie' naar het zonnige kuststadje Sapienza.

Waarom wel: Hitman is een grote speeltuin waarin je op talloze manieren je doelwitten kunt uitschakelen. Terwijl de vorige episode zich hoofdzakelijk binnen de muren van een Parijse château afspeelde, word je dit keer buiten in een idyllisch, Italiaans stadje losgelaten. De overtreffende trap van Anathema uit Hitman 2: Silent Assassin.

Waarom niet: De eerste episode heeft enkele schoonheidsfoutjes en het is maar de vraag of ontwikkelaar IO Interactive die in zo'n kort tijdsbestek weggepoetst heeft. Of je bent sowieso geen liefhebber van episodische releases, dat kan natuurlijk ook.

Bekijk op YouTube

Ook niet te vergeten...

Call of Duty: Black Ops 3 - DLC 2
april - PlayStation 4

Fallout 4 - Wasteland Workshop DLC
april - pc, PlayStation 4, Xbox One

Read this next