Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamereleases december 2015

Met Xenoblade Chronicles X, Rainbow Six Siege, Just Cause 3 en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Releasedatum: 1 december 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

De decembermaand begint gelijk met een hoop wapengekletter. Rainbow Six: Siege is de afgelopen tijd door zowel de ontwikkelaars als testers flink aan de tand gevoeld. Zo heeft Bruce eerder dit jaar nog de gesloten alfa gespeeld, waarover je in zijn Rainbow Six Siege preview kunt lezen. De tactische shooter heeft dit keer geen verhaalmodus, want Ubisoft Montreal richt zich volledig op de multiplayer. De ontwikkelaar belooft in het eerste jaar na de lancering nieuwe maps, operators, modi, events en cosmetische items. In de post-launch plannen komt echter ook naar voren dat niet alles direct beschikbaar is.

Cover image for YouTube videoTom Clancy’s Rainbow Six Siege – Gameplay Trailer Fall 2015 [EUROPE]

Just Cause 3

Releasedatum: 1 december 2015
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Update: De game is om onduidelijke redenen al enkele dagen voor de release verkrijgbaar.

Ondersteboven aan een helikopter hangen, terwijl je met een bazooka een rijdende vrachtwagen opblaast. Voor de nodige over-the-top stunts zit je met de Just Cause-serie wat dat betreft wel goed. Ook Just Cause 3 belooft weer een explosieve speeltuin te worden. In het derde deel gaat Rico Rodriquez terug naar zijn geboorteland Medici, dat onder het totalitaire regime van de dictator General Di Ravello valt. Het eiland is met duizend vierkante kilometer ongeveer net zo groot als de open wereld uit het tweede deel. Daarin komt naast de gebruikelijke grappling hook en parachute de nieuwe wingsuit goed van pas. Benieuwd of je pc al het geweld aankan? De systeemeisen van Just Cause 3 zijn behoorlijk explosief.

Cover image for YouTube video

Chivalry: Medieval Warfare

Releasedatum: 1 december 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Het begon een paar jaar geleden met de Half-Life 2 mod Age of Chivalry voor de pc, maar via Kickstarter zag Chivalry: Medieval Warfare definitief het licht. Na de vorige generatie consoles eerder dit jaar bestormt Chivalry nu de PlayStation 4 en de Xbox One. De middeleeuwse setting spreekt in ieder geval al erg tot de verbeelding. Het was immers de tijd waarin nobele ridders met regelmaat letterlijk een goedendag naar elkaars hoofd slingerden. In deze online first-person vechtgame hak je er met bijlen, zwaarden, katapulten en ruim zestig andere middeleeuwse wapens dan ook flink op los. De PlayStation 4-versie volgt overigens een dag later dan de Xbox One-versie van de game.

Cover image for YouTube videoChivalry: Medieval Warfare Announce Teaser

Xenoblade Chronicles X

Releasedatum: 4 december 2015
Platform(s): Wii U

Het vervolg op Xenoblade Chronicles is al een tijdje in Japan uit, maar de game komt een maand voor de jaarwisseling toch nog naar Europa. De action-RPG lanceert exclusief op de Wii U. Wat kun je in de spirituele opvolger van de Wii-versie verwachten? Onder meer een open wereld die mogelijk weer tientallen uren van je vrije tijd opslokt. Dit keer kun je echter ook in gigantische robots onder de naam Skells de exotische planeet Mira verkennen. Regisseur Tetsuya Takahashi verenigt hierbij Oosterse en Westerse RPG-elementen in Xenoblade Chronicles X. Dereks review lees je op maandag 30 november op de site.

Cover image for YouTube videoXenoblade Chronicles X - Trailer (Wii U)

Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Releasedatum: 4 december 2015
Platform(s): Nintendo 3DS

Mario en Luigi vertolken alweer voor de vijfde maal de hoofdrol in hun RPG-serie. Ditmaal vindt een heuse crossover met de Paper Mario-franchise plaats, een andere RPG-serie van Nintendo's Italiaanse loodgieter. Om de twee- en driedimensionale Bowsers te verslaan, krijgen Mario en Luigi hulp van Paper Mario. De platte held heeft tijdens gevechten zijn eigen aanvallen en glipt tussen nauwe doorgangen om zo gebieden te bereiken die voor de andere twee helden niet te betreden zijn. Bieden de Paper Mario-personages, de typerende humor van de Mario & Luigi-games en de ritmische gevechten genoeg meerwaarde om je aandacht langdurig vast te houden? Je leest het maandag 30 november in Dirks review.

Cover image for YouTube videoMario & Luigi: Paper Jam Bros. - Tijd voor een avontuur voor drie (Nintendo 3DS)

Ook niet te vergeten...

Rocket League: Chaos Run (DLC)
1 december 2015 - PlayStation 4

Helldivers
7 december 2015 - pc

Star Wars Battlefront: Battle of Jakku (DLC)
8 december 2015 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Among the Sleep
10 december - PlayStation 4

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Among the Sleep

PS4, Xbox One, PC, Mac

Chivalry: Medieval Warfare

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

See 5 more

Helldivers

PS4, PS3, PlayStation Vita, PC

Just Cause 3

PS4, Xbox One, PC

Mario & Luigi: Paper Jam

Nintendo 3DS

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Video Game

Xenoblade Chronicles X

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties