Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gamereleases april 2020 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer Resident Evil 3 Remake, Final Fantasy 7 Remake en Trials of Mana.

In april lanceren er een aantal remakes van bekende games, zoals Resident Evil 3 Remake en Final Fantasy 7 Remake. Ook zijn er een aantal verrassingen die je misschien niet gelijk verwacht. Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van april 2020.

Resident Evil 3 Remake

Datum: 3 april 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

In Resident Evil 3 Remake ervaar je opnieuw de nachtmerrie die Raccoon City heet. Niet alleen hebben Jill Valentine en Carlos Oliveira een makeover gekregen, maar ook de gruwelijke Nemesis is nu enger dan ooit tevoren. Tot slot bevat de game een multiplayermodus genaamd Resident Evil Resistance, waarin je het gezamenlijk tegen een andere speler opneemt. Tijd voor slapeloze nachten.

Lees ook de Resident Evil 3 Remake review.

Cover image for YouTube videoResident Evil 3 - Nemesis Trailer

Resident Evil 3 Remake kopen op Bol.com

Final Fantasy 7 Remake

Datum: 4 april 2020
Platform(s): PlayStation 4

Jarenlang smeekten fans van Final Fantasy 7 om een remake en op 15 juni 2015 werd die smeekbede eindelijk beantwoord. Final Fantasy 7 Remake volgt het verhaal van het origineel, maar lanceert in episodes. Het eerste deel omvat in ieder geval alle gebeurtenissen in Midgar, de stad waar het origineel begint. Wat Square Enix voor de rest in petto heeft, moet nog blijken. Al is er al wel bekend dat de gameplay van het origineel afwijkt. Een moderne iteratie dus.

Cover image for YouTube videoFinal Fantasy VII Remake - Theme Song Trailer | PS4

Final Fantasy 7 remake kopen op Bol.com

Fallout 76 Wastelanders

Datum: 14 april 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Fallout 76 leeft! Sterker nog, Fallout 76 Wastelanders is een gigantische update voor alle vault dwellers die nog altijd door West Virginia sjokken. De update zorgt voor een aantal opvallende toevoegingen: een nieuw verhaal, romantiek en twee nieuwe facties, namelijk Settlers en Raiders. Bethesda voegt met Wastelanders dus eindelijk menselijke NPC's aan de game toe.

Cover image for YouTube videoFallout 76: Wastelanders - Official Trailer 1

Predator: Hunting Grounds

Datum: 24 april 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4

Op papier lijkt het concept voor Predator: Hunting Grounds een gouden combinatie. De game is namelijk een asymmetrische multiplayergame, waarin je als onderdeel van een Fireteam missies voltooit, of in de huid van de Predator kruipt om daar een stokje voor te steken. Uiteindelijk geldt er maar een overlevingsregel: "Get to the chopper!!"

Cover image for YouTube videoPredator: Hunting Grounds | Release Date Trailer | PS4

Predator: Hunting Grounds kopen op Bol.com

Trials of Mana

Datum: 24 april 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch

Oorspronkelijk werd Seiken Densetsu 3 in 1995 alleen in Japan uitgebracht. Vandaag mogen we echter in onze handjes wrijven, want de remake Trials of Mana komt nu gelukkig wel onze kant op. Naast een nieuw likje verf is ook het vechtsysteem enigszins op de schop gegaan. Daarnaast zijn de personages volgens Square Enix verder uitgediept. Klasse!

Cover image for YouTube videoTrials of Mana | TGS 2019 Trailer

Trials of Mana kopen op Bol.com

Gears Tactics

Datum: 28 april 2020
Platform(s): pc, Xbox One

Gears Tactics is een turn-based game die wel wat van de XCOM-reeks wegheeft. Volgens de ontwikkelaar bevat de game geen multiplayermodus, maar enkel een lange singleplayer-campagne die ongeveer veertig uur in beslag neemt. Die campaign speelt zich overigens voor de gebeurtenissen van de eerste Gears of War af. Laat de kettingzaag alvast warmlopen.

Cover image for YouTube video

Moving Out

Datum: 28 april 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Moving Out is een co-op game waarbij je op absurde wijze objecten moet verplaatsen. Alleen of met vrienden bezoek je huizen, pakhuizen, vliegtuigen, treinen, raketten en zelfs het heelal. De chaos heeft dan ook veel weg van Overcooked. Oftewel, Moving Out lijkt ons de perfecte game om deze erbarmelijke tijden mee door te komen.

Cover image for YouTube videoMoving Out - Announcement Trailer - Nintendo Switch

Moving Out kopen op Bol.com

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fallout 76

PS4, Xbox One, PC

Final Fantasy VII Remake

Video Game

See 5 more

Gears Tactics

PC

Moving Out

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Predator: Hunting Grounds

PS4, PC

Resident Evil 3: Nemesis

Nintendo GameCube, PS1

Trials of Mana

PS4, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties