Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Gamer activisme nutteloos in rechtbank"

Jaffe laat weer van zich horen.

David Jaffe, hoofd van Eat Sleep Pray - die momenteel bezig is aan de nieuwe Twisted Metal voor PS3 - , is geen vreemde voor controversiële uitspraken en uit context gehaald commentaar.

Dus toen Insomniacs Ted Price een smeekbede uitte aan de game-pers om het gamende publiek te mobiliseren tegen restricties van het verkopen van bepaalde games, zou je natuurlijk denken dat Jaffe ook aan boord zou komen.

Niet dus.

Hoewel sympathiserend, liet Jaffe via twitter weten dat potentieel gamer activisme rond de opkomende deliberaties "nutteloos en naïef" zou zijn. Dit heeft er voor gezorgd dat hij nu heel wat boze tweets moet incasseren.

"Ik begrijp en apprecieer en geef steun aan de emotie en het gevoel achter de gamers hun verlangen om petities te tekenen en hun representatieven schrijven om hun visies bekend te maken op de California games wet voor het gerechtshof, maar ben ik de enige die denkt dat zulke pogingen zinloos en naïef zijn? Het gerechtshof doet geen uitspraken op basis van hoe een vocale meerderheid - laat staan een vocale minderheid zoals gamers en andere mediamensen - voelt over een zaak waarover ze moeten beslissen. In het beste geval zal de rechtbank gebruik maken van solide berechting, feiten, en president om een beslissing te maken. In het slechtste geval zullen ze hun eigen politieke agenda's laten spreken. Maar om het even welke van de twee het is, wat kan het hun schelen wat het publiek denkt? Het kon hen niets schelen toen de meerderheid van de Amerikanen een hertelling wilden voor de Presidentiële verkiezing in 2000, denk je dat ze zich iets zullen aantrekken dat 3000, 5000, 10.000, hell, zelfs 5 MILJOEN mensen één of andere petitie tekenen?"

De uitgesproken Jaffe houdt zich relatief kalm de laatste tijd, zijn meest opmerkelijke recente uitbarsting was tegen de anonieme AE Louse.

Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties