Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gameplaybeelden prototype Alan Wake 2 uitgebracht

Remedy bespreekt geschrapte ideeën.

Ontwikkelaar Remedy Entertainment brengt gameplaybeelden uit van een prototype van Alan Wake 2.

De ontwikkelaar laat weten dat er op dit moment geen vervolg voor Alan Wake gepland staat. De beelden stammen uit 2010, kort na de release van de eerste game. Het prototype toont een woestijnachtige omgeving en nieuwe vijanden. Beiden zijn later gebruikt voor Alan Wake's American Nightmare.

"We hebben tijdens de ontwikkeling van Alan Wake al mogelijke ideeën voor een vervolg uitgewerkt. Zo hebben we al een aardig goed beeld van de verschillende personages, verhaallijnen en details binnen het Alan Wake-univerum", aldus Remedy-baas Sam Lake in een interview met gamesite Polygon.

"Alan Wake blijft het centrale personage in de reeks, maar we hebben een veel groter universum om hem heen gebouwd. Alan Wake 2 is in onze visie ook een veel grotere game dan het eerste deel".

Lake geeft later in het interview aan dat Remedy het prototype van Alan Wake 2 aan Microsoft heeft laten zien. Het bedrijf besloot echter om het vervolg niet te financieren. Remedy werkt nu aan Quantum Break, een tijdreizende shooter die exclusief voor de Xbox One uitkomt. Onlangs raakte bekend dat deze game is uitgesteld tot 2016.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties