Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gameplaybeelden opgedoken van geannuleerde Prince of Persia

Onopgemerkt sinds 2012.

Er zijn beelden opgedoken van Prince of Persia: Redemption. Wie nooit eerder van dit titel heeft gehoord, moet zich niet schamen. Prince of Persia: Redemption was een poging van Ubisoft om de franchise in 2010 nieuw leven in te blazen. De game werd echter nooit officieel aangekondigd, laat staan afgewerkt.

De gameplaybeelden van Prince of Persia: Redemption zijn op bizarre wijze ontdekt. Er blijkt al sinds 2012 een video op YouTube te staan die een level uit de game toont. Daar verzamelde het filmpje in acht jaar tijd amper 150 views.

In de gameplaybeelden zien we hoe de prins zich door een stad beweegt die vernietigd wordt door een monster. Onderweg krijgen we een eerste indruk van het combatsysteem.

Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat Ubisoft niet weet wat gedaan met de Prince of Persia-reeks. De uitgever zou geen originele manier vinden om de games voldoende te onderscheiden van het veel populairdere Assassin's Creed. Dat de gameplay van Prince of Persa: Redemption meteen doet denken aan een kruising tussen Assassin's Creed en Uncharted, geeft die geruchten meer geloofwaardigheid.

Geannuleerde projecten die plots opduiken, lijken het thema van de dag te zijn. Eerder vandaag verscheen al artwork van een geannuleerde Legend of Zelda.

Morgen wordt in elk geval een andere dag. In de 20/20 livestream van Xbox krijgen we immers de eerste gameplay te zien van Assassin's Creed Valhalla en veel andere games voor Xbox Series X.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Prince of Persia

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties