Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gameplay Star Wars: Battlefront 3 opgedoken

Was LucasArts' laatste project.

Beelden van ( een erg recente versie van) Star Wars: Battlefront 3 zijn gelekt. Het zou gaan om het laatste project van LucasArts voordat de studio door moederbedrijf Disney werd opgedoekt.

De game zou onder de noemer "Version Two" in ontwikkeling zijn geweest. Spelers zouden zowel als normale grondtroepen kunnen spelen als jetfighterpiloot in één van Star Wars' bekende vliegende constructies. In het filmpje kan je onder meer AT-AT's, X-Wings en TIE Fighters aan het werk zien. De game zou een gevarieerd aanbod aan uitgebreide slagvelden krijgen. Onder meer plekken die lijken op Hoth en Tatooine passeren in de gameplayvideo.

Na de sluiting van LucasArts lijkt de kans dat de game ooit nog zal verschijnen onbestaande, net zoals andere projecten Star Wars 1313 en Star Wars: First Assault. Een medewerker van de ontwikkelaar vermeldde echter dat de games nog zouden kunnen worden gered als een externe ontwikkelaar een deal kan sluiten met Disney om verder te werken aan de beloftevolle titels. Hopelijk vindt iemand de tijd en het geld om dat in de nabije toekomst ook effectief te doen.

Met dank aan All Games Beta voor de beelden.


Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties