Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gameblog en Activision twisten over Black Ops 2

"Activision zet journalisten niet op de zwarte lijst."

De verwachtingen rond de opvolger van de succesvolle shooterserie Call of Duty: Black Ops zijn hooggespannen. Toch heeft uitgever Activision liever dat we niet te hard van stapel lopen.

Alhoewel Call of Duty: Black Ops 2 als je de geruchten gelooft pas op 9 november 2012 zal verschijnen werd de game volgens Gameblog vorige week al enige tijd opgenomen in de product listing van de Franse tak van online shop Amazon.com. Veel tijd om toe te slaan was er niet voor potentiële kopers want Black Ops 2 werd al binnen enkele minuten uit het bestand verwijderd.

Black Ops 2 op Amazon.fr

Gameblog schreef een kort artikel over de listing maar Activision klopte al snel aan met het vriendelijke verzoek het artikel direct offline te halen. Toen de redactie van Gameblog weigerde gehoor te geven aan dit verzoek werd hun koppigheid beloond met een exclusief plaatsje op de zwarte lijst van Activision. Aldus Gameblog.

Inmiddels heeft de uitgever op het voorval gereageerd: "Activision zet geen journalisten op de zwarte lijst. We zijn er zeker van dat dit allemaal berust is op een misverstand en zijn op dit moment bezig met een oplossing."

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties