Skip to main content

Game-streamingdienst OnLive lanceert in Benelux

Netflix voor games.

De game-streamingdienst OnLive is vandaag ook in de Benelux gelanceerd. Wanneer je een abonnement afsluit, stream je games naar je apparaten zonder dat je ze zelf hoeft te kopen. Als een Netflix voor games.

Games worden naar je computer, tablet, smartphone of smart-tv gestreamd vanaf de OnLive-servers. Daardoor speel je games af op apparaten die er eigenlijk niet krachtig genoeg voor zijn. Wil je bijvoorbeeld graag Batman: Arkham City spelen maar voldoet je pc niet aan de minimale systeemvereisten, dan kun je de game via OnLive toch op je computer afspelen.

Omdat je de game via internet speelt, is er potentieel sprake van lag. Wanneer je op een knop drukt om een actie uit te voeren, gaat dit commando eerst naar de servers van OnLive en moet je dus wachten tot jouw input daar geregistreerd is. Ook kan het beeld wat korreliger zijn dan wanneer je de game vanaf je eigen harde schijf zou spelen, vergelijkbaar met een Twitch-stream.

Of dat voor je is weggelegd, is te proberen met een proefabonnement dat je voor een week kunt afsluiten. Voor €5,95 per maand sluit je een CloudLift-abonnement af, waarmee je je eigen gekochte Steam-games naar andere apparaten kan streamen zolang ze dat ondersteunen.

Het Playback-abonnement kost €7,95 en daarmee krijg je toegang tot de gamesbibliotheek van OnLive. Meer dan 250 titels maken er deel van uit, die over het algemeen wel een jaar of twee oud zijn. De allernieuwste games vind je nog niet op de dienst. Voor €9,95 per maand sluit je tenslotte het OnLive Games Bundle-abonnement af, een combinatie van CloudLift en Playback.

OnLive lanceerde voor het eerst in 2010. In 2012 ging het bedrijf bijna failliet, maar werd er toch een doorstart gemaakt. Inmiddels kent de dienst wereldwijd 1,5 miljoen abonnees.

Read this next