Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Game of Thrones RPG onderweg

van de hand van Cyanide.

Cyanide, de studio die rechten heeft om games te ontwikkelen op basis van de boekenreeks "A Song of Ice and Fire" van George RR Martin, heeft bevestigd dat het werkt aan een RPG die plaatsvindt in dit universum. De boeken kregen onlangs al een adaptatie tot de tv reeks "A Game of Thrones", en Cyanide bracht net A Game of Thrones: Genesis uit. Genesis is een RTS die zich voor de boeken afspeelt (en waarvan je binnenkort onze review mag verwachten).

Vele fans zaten al lang te wachten op een RPG, omdat die het epische verhaal van Martin beter zou kunnen overbrengen dan een RTS. Cyanide bevestigt nu dat de RPG al even lang in ontwikkeling is als Genesis, en niet meer zo lang op zich zal laten wachten.

In de game zal je wisselen tussen het perspectief van twee personages. Die zullen volledig nieuw zijn, maar wel het pad kruisen van bekende personen uit de boeken. Cyanide heeft op het laatste moment nog een deal gesloten met HBO, zodat er assets en stemmen van acteurs uit de tv serie gebruikt kunnen worden.

Het combat systeem zal sterk lijken op Knights of the Old Republic: er is een "active pause" systeem, waardoor de tijd als het ware vertraagt zodat je tactische beslissingen kan nemen. Cyanide vergelijkt het niveau van actie met de eerste Mass Effect, en stelt dat de focus zwaar op het verhaal ligt.

De releasedate ligt voorlopig op begin 2012, en Cyanide belooft binnenkort meer informatie.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties