Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gaikai in samenwerking met Escapist

Demo's worden gestreamd via de site.

De zogenaamde cloud-based streaming service Gaikai, die net als OnLive hele games streamt naar je computer, heeft een samenwerking aangekondigd met bekende gamessite The Escapist. Vanaf vandaag zou The Escapist beginnen met het streamen van demo's van Mass Effect 2 en Dead Space 2. Later zou het de bedoeling zijn om ook andere games aan te bieden. Of men ook volledige videogames gaat verkopen via Escapist is niet duidelijk. Als deel van het zogenaamde "Affiliate-network" verwacht Gaikai dat nog meer deals met andere sites zullen worden gesloten.

Gaikai is een streaming service, die net als OnLive rechtstreeks games streamt naar je Pc. Bedoeling is dat je voor een bepaald bedrag toegang krijgt tot de hele game, maar er wordt niets geïnstalleerd op je harde schijf. Voorstanders zien het als de ideale oplossing voor piraterij en hoge systeemeisen. Gezien de games op aparte servers gedraaid worden, kan je het spel evengoed op een oude computer spelen. Nadeel is dan weer dat je een zeer snelle internetverbinding nodig hebt.

Getagged als
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties