Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gaikai belangrijk voor PlayStation 4

PS4 zal grote bibliotheek PS games streamen.

David Perry, hoofddirecteur en oprichter van Gaikai, onthulde dat de cloud-gaming dienst een grote rol inneemt bij de PlayStation 4. Het PS4 netwerk biedt een groot scala aan spellen, krijgt Facebook en Ustream integratie en wordt "het snelste, meest krachtige game netwerk ter wereld."

"Met Gaikai op de PlayStation 4 ervaar je direct wat je wilt," vertelde Perry. "Probeer uit wat je wilt. Koop waar je van houdt." PSone, PS2, PS3 en PS Mobile spellen komen via Gaikai naar de PlayStation 4. "De Gaikai technologie verandert de PS4 in een gameserver." Eerder deze week registreerde Sony al enkele cloud-gaming domeinnamen. Deze cloud dienst komt in verschillende fases naar de gebruiker.

Perry meldde dat met de PS4 de gamer het middelpunt van het netwerk wordt. Facebook en Ustream worden geïntegreerd en spelers delen interessante spellen of gameplay via de share-knop op de DualShock 4 controller. Met deze knop zendt je live, volledige real-time, beelden naar bekenden. "Vrienden interacteren, plaatsen berichten op je scherm als je dit toelaat, helpen of vernederen elkaar." Perry gaf zelfs het voorbeeld dat op bepaalde locaties in een spel, vrienden handige items (e.g., health potions) kunnen neerleggen voor de speler.

Remote play met de PlayStation Vita zit in de PS4. "De PS Vita is de ultieme kameraad van de PS4." Deze functie werd getoond met Knack, Mark Cernys nieuwe spel voor de PS4. Knack werd gespeeld met en afgebeeld op een PS Vita terwijl het spel draaide op de PS4.

Getagged als

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties