Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fujibayashi regisseert Skyward Sword

Voorlopig geen optie voor linkshandigen.

Eiji Aonuma heeft onthuld dat Hidemaro Fujibayashi de regisseur is van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Fujibayashi werkte eerder bij Capcom en was daar regisseur van de Legend of Zelda: Oracle of Time/Seasons-games en Minish Cap die respectievelijk verschenen voor de Gameboy Color en Gameboy Advance. Later vervoegde hij zich bij Nintendo's EAD-studio en werd daar assistent director van Phantom Hourglass. Nu krijgt de man dus opnieuw promotie en mag hij volwaardig regisseur zijn van Skyward Sword. Eiji Aonuma is producer van de game.

Er is voorlopig ook nog geen optie in de game voor linkshandigen. Aangezien men moet zwaardvechten met de Wii-mote kan dit frustraties opleveren bij linkshandige gamers. Volgens Aonuma zou een linkshandige versie vereisen dat ze een tweede versie maken van elk object in de spelwereld. Wel overweegt hij om de gemakkelijke weg te kiezen en de hele wereld gewoon te spiegelen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties