Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Frozen Synapse verkoopt 300000 stuks

Onverwacht succes; Mode 7 gaat voor nieuwe game.

De indieparel Frozen Synapse, een tactische, turnbased strategiespel, heeft meer dan 300000 stuks verkocht. Ontwikkelstudio Mode 7 spreekt van een onverwacht succes: de studio had immers gehoopt op een verkoop van 100000 stuks na één jaar, maar zit nu al aan 300000 na vijf maanden.

Vreemd genoeg had een gratis demo quasi geen effect op de verkoop. Het gros daarvan kwam tot stand door kortingen. De ontwikkelingskost van $140000 is alvast mooi terugverdiend.

Door het onverwachte succes, kan Mode 7 (een team van 3 personen) nu hun "best case" plan beginnen: ontwikkeling van een nieuwe IP, DLC voor Frozen Synapse én een Ipad versie ervan. CEO Taylor wou alvast alle fans en leden van de community bedanken voor de steun. "Ik zou niet aan het schrijven zijn over ons succes zonder jullie. We zijn jullie heel wat schuldig."

Interesse in Frozen Synapse? Lees dan zeker Frederiks eerste indrukken of bekijk de video hieronder.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties