Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Friendcodes gaan de prullenbak in

Minder gedoe op de Wii U!

Een belangrijke ergernis van veel Nintendo-gamers zal met de release van de Wii U worden verholpen. Het omslachtige systeem van friendcodes verdwijnt namelijk.

Op de Wii en de 3DS is het de bedoeling dat je met andere spelers verbonden wordt door middel van lange cijfercodes. Elke speler krijgt bij zijn of haar spelcomputer een unieke code en via die manier kun je vrienden toevoegen. En dat hoeft vanaf eind dit jaar dus niet meer!

De Wii U gaat net als de PS3 en Xbox 360 gebruik maken van accounts. Dit wist Charlie Scibetta, Senior Director Corporate Communications bij Nintendo of America, te vertellen in een interview met GameTrailers op de E3. Maximaal twaalf gebruikers kunnen op één console een account aanmaken met hun eigen vriendenlijst.

Getagged als

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen