Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Freeman uit Half-Life blijft hetzelfde

Hoofdpersonage blijft stil in nieuwe Half-Life.

Gordon Freeman, de hoofdrolspeler uit de Half-Life reeks, zal waarschijnlijk een van de meest iconische spelpersonages ooit blijven, en dat terwijl je de man tijdens het spelen nooit ziet of zelfs hoort spreken. Gabe Newell, de baas bij ontwikkelaar Valve, wil dit echter niet bepaald veranderen in de volgende editie van de FPS-reeks.

In gesprek met het blad Edge liet de man weten dat Gordon in de toekomst nog steeds dezelfde koevoet hanterende, niet-sprekende kerel zal blijven. "Er is gewoon geen enkele reden om hem te veranderen", aldus Newell. "We zijn niet tegen verandering, maar we zien het nut niet in om Gordon aan te passen. Momenteel vinden wij het interessanter om pakkende metgezellen te creëren die Gordon tijdens zijn avontuur bijstaan."

De volgende keer dat we Freeman in Half-Life zullen zien opduiken zal hij dus nog steeds dezelfde trekjes hebben. Een grotere vraag blijft echter wanneer we hem opnieuw mogen verwelkomen in een vers Half-Life deel. Eind maart liet Newell nog weten dat een van de grote uitdagingen het "opnieuw bang maken van de speler" is in de volgende editie van de populaire FPS. Of Valve dat zal doen in Episode 3, of in Half-Life 3 is nog niet bekend.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties