Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Free to play shooter 'leent' map van Counter-Strike

Copy, paste, klaar!

Een gratis online shooter genaamd Arctic Combat heeft vannacht een plotse boost in bekendheid gekregen toen onderstaand filmpje op het net verscheen. Het spel dat momenteel in beta zit, heeft namelijk een map die verdacht veel lijkt op een van de bekendste levels uit Counter-Strike, namelijk Dust.

De map, getiteld Sand Storm (zelfs de naam lijkt verdacht veel op die van uit Counter-Strike), heeft op enkele verplaatste dozen en kratten na quasi hetzelfde leveldesign. Gamers die ooit al een potje of tien (of in ons geval tienduizend) Counter-Strike hebben gespeeld, herkennen de map in een oogopslag. Wat doet een map genaamd Sand Storm eigenlijk een game die Arctic Combat heet? Is dat geen paradox?

We weten niet zeker hoe de copyrightwetten werken op het gebied van multiplayermaps in videogames, maar als dit nieuws aan de oren van Valve komt, zal Webzen (de studio achter Arctic Combat) mogelijk een rechtszaak aan zijn been hebben. Of misschien is Gabe Newell wel in een goede bui en beschouwt hij het als hommage aan een van de grootste shooters aller tijden...

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties