Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Free-to-play Command & Conquer geannuleerd

'We maakten niet de game die jullie willen spelen.'

De ontwikkeling van de nieuwe Command & Conquer-game is gestopt. De free-to-play RTS-game is geannuleerd, en daarmee komt ook direct een einde aan ontwikkelaar Victory Studios.

De game is al een poos in een gesloten alpha-omgeving te spelen. Juist door de feedback van spelers is besloten de stekker uit het project te trekken. "Het is duidelijk: we maken niet de game die jullie willen spelen," aldus de makers. Na lang wikken en wegen zijn we dan ook tot dit besluit gekomen."

"Als creatief team hoor je te weten dat niet al je ideeën altijd goed uitpakken. In dit geval koos het team voor een multiplayer-georiënteerde, economie-gedreven ervaring. Uiteindelijk is dat niet wat jullie wilden, en daar gaat het toch om: de game maken die jullie verwachten en verdienen."

Met het einde van dit hoofdstuk is de Command & Conquer-serie niet ten einde. Victory Games laat weten dat er al plannen zijn de reeks voort te zetten. Maar niet bij Victory Games. Die studio bestaat niet meer. Zo zegt de marketing manager op Twitter: "Nou, dat was leuk. Victory Games is gesloten. LFW. (Looking For Work)"

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties