Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Free Radical Design werkt aan nieuwe TimeSplitters

Met de oorspronkelijke bedenkers aan het roer.

Uitgever Deep Silver kondigt de oprichting van een nieuwe studio genaamd Free Radical Design aan. Die is gevestigd in Nottingham en zal binnenkort van start gaan met de ontwikkeling van een nieuwe TimeSplitters.

Steve Ellis en David Doak staan aan het hoofd van de nieuwe studio. Zij maakten ook deel uit van het kernteam dat destijds de eerste drie TimeSplitters-games maakte. Deep Silver benadrukt dat de nieuwe ontwikkelaar nog maar pas is opgericht, en dat de ontwikkeling van een nieuwe TimeSplitters dus nog niet is gestart.

De eerste drie TimeSplitters-games kwamen allemaal uit voor de PlayStation 2. Vooral TimeSplitters 2 groeide uit tot een echte cultklassieker. Nadien bleeft het lang stil rond de serie. Sinds 2012 werken fans wel al aan een game genaamd TimeSplitters Rewind. Het is echter de vraag of de ontwikkeling daarvan kan doorgaan nu er een volwaardige nieuwe game komt.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties