Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Frank West achtervolgt door zombies

...In Left 4 Dead 2.

We vinden het schitterend wanneer twee verschillende ontwikkelaars elkaar respectvol een schouderklopje geven. En met al de commotie rond Infinity Ward en uitgever Activision zou men nog gaan vergeten dat games en de game-industrie voornamelijk om plezier maken draait.

Gisteren gaf Valve, ontwikkelaar van Left 4 Dead 2 een nieuw stukje DLC vrij voor hun game. In deze DLC, genaamd The Passing, kunnen spelers in hoofdstuk een tekstje op de muur lezen die achtergelaten is door Frank West. Die kennen we natuurlijk van Capcoms game, Dead Rising, waar ook één of twee (duizend) zombies in voorkomen.

De tekst vertelt dat Frank geen filmrolletjes meer heeft voor zijn trouwe fototoestel en dat er geen helikopter komt. Hij vreest dat hij het niet zal halen, aangezien de zombies vrij snel zijn.

De manier waarop L4D2 het verhaal van de game verteld, door ingame berichtjes op de muur van overlevenden of mensen die slachtoffer gevallen zijn aan de alles vernietigende zwerm zombies, vinden we al schitterend. En dergelijke subtiele cross-over tussen twee games met een soortgelijke setting kunnen we enkel toejuichen.

Over de auteur
Edelbert Masschelein avatar

Edelbert Masschelein

Professionele trol

Reacties