Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fox Engine wordt op 30 augustus onthuld

En misschien een eerste blik op Project Ogre?

Twee dagen voor we weer naar school mogen zullen Hideo Kojima en zijn achterban hun nieuwe game engine presenteren: de Fox engine. Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Kojima's Metal Gear Solid-reeks zullen er voor het eerst bewegende beelden gebouwd op de motor worden getoond. Een motor waarop het team de volgende jaren hun games zal bouwen.

De Fox engine is nog niet af, maar toch wenst Kojima ons te verwennen met de technologie die er nu al is. De beste manier om een nieuwe engine te maken, testen en perfectioneren is volgens de videogamegrootmeester dan ook om er tegelijk al een game mee te maken. Zo leer je sneller de plus- en minpunten van het ding kennen en kan je nog wat aan de engine bijschaven. Welke game er momenteel op de Fox engine wordt ontwikkeld, is nog onbekend. Waarschijnlijk gaat het om het mysterieuze "Project Ogre" wat dan weer Metal Gear Solid 5 of een Zone of the Enders sequel zou kunnen zijn.

Eerder werden er al zeer fraaie plaatjes losgelaten van de engine. In afwachting van 30 augustus kan je naar onderstaande prentjes staren.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties