Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Foundation 9 boert goed op XBLA

Oogst meer dan 22 miljoen dollar.

De onafhankelijke ontwikkelaar Foundation 9 Entertainment noemt zichzelf het geheime wapen van de gamesindustrie. Dit meldt Gamasutra.

Het bedrijf kondigde met trots aan dat ze 22 miljoen dollar aan verkoopcijfers hebben gegenereerd op Xbox Live Arcade. Dit cijfer slaat dan nog eens alleen op hun top 5 op XBLA. Foundation 9 claimt bovendien dat 15% van de 300 titels op XBLA van hun hand zijn.

CEO James North-Hearn: “Wij zijn het geheime wapen van de industrie. De meeste consumenten kennen onze naam niet, maar de grootste en beste uitgevers wereldwijd komen naar ons voor de ontwikkeling van games op diverse platformen.”

Foundation 9 Entertainment is het moederbedrijf boven studio's als Backbone Entertainment, Double Helix, ImaginEngine, Pipeworks en Sumo Digital. Backbone Entertainment bracht ons bijvoorbeeld Marvel vs. Capcom 2, Super Street Fighter II Turbo HD Remix en Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix.

Daarnaast is Foundation 9 ook bezig met de ontwikkeling en verkoop van gewone games. Zo werkte Griptonite Games aan de DS-versie van Spider-Man: Shattered Dimensions.

Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties