Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Forza Horizon-ontwikkelaar werkt aan nieuwe Fable

Forza Fable!

Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games werkt aan een nieuwe Fable voor pc en Xbox Series X. Die game is volgens geruchten bovendien een MMORPG.

Via een eerste trailer kondigde Microsoft gisteren aan dat de game in ontwikkeling is. Volgens de beschrijving verken je in de nieuwe Fable een land met fantasiewezens en bijzondere plaatsen. Aangezien we nog geen gameplaybeelden te zien kregen, is de release vermoedelijk nog niet voor binnenkort.

Een Franse journalist tweette gisteren de volledige line-up van de Xbox Showcase alvorens die stream begon. In die lijst ontdek je dat de nieuwe Fable een MMORPG is en dat het hier dus niet over Fable 4 gaat.

Hoewel het hier maar om een gerucht gaat, zou het wel een slimme zet zijn van Microsoft. Door van de game een MMORPG te maken, kan de titel namelijk langer blijven bestaan en zich hopelijk aansluiten in het rijtje succesvolle MMORPG's zoals Final Fantasy 14 en World of Warcraft.

Aangezien Playground Games aan de titel werkt, moeten we dus binnenkort geen nieuwe Forza Horizon verwachten. Ontwikkelaar Turn 10 Studios is intussen wel bezig met een nieuwe Forza Motorsport. Daarnaast bevestigt ontwikkelaar Playground Games dat Forza Horizon 4 voor de Xbox Series X wordt geoptimaliseerd.

Over de auteur

Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Redactielid

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties