Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Forza Horizon aangekondigd voor 2012

Gaat het om een open-world racer?

Microsoft heeft een nieuwe Forza-game aangekondigd op hun Spring Showcase. De game heet Forza Horizon en wordt niet ontwikkeld door Turn10, die verantwoordelijk is voor alle vorige Forza-titels, maar door Playground Games. Forza Horizon verschijnt dit najaar nog.

Veel informatie is er nog niet over de game. Wanneer er vragen gesteld werden aan Microsoft werden deze ontweken maar er werd wel geïmpliceerd dat het om een nieuwe soort game gaat. Onze gedachten gaan meteen uit naar een open world racer zoals Test Drive Unlimited.

"Ik geloof niet dat het tegen het ethos van Forza is om veel verschillende dingen te doen," zei Greenawalt van Microsoft. "Je moet jezelf vragen wat de kern is van de Forza-reeks. Voor mij is dat de cultuur, mensen enthousiast maken over autos, de community en het samenbrengen van mensen. Daar kun je veel mee doen."

Playground Games is een relatief nieuwe studio maar met oud talent. De developer werd opgericht door Gavin Raeburn en Ralph Fulton die eerder bij Codemasters (Colin McRae Rally/GRID/DIRT) werkten en veel werknemers van het bedrijf komen uit andere bekende racegame-developers zoals Black Rock (Split Second/Velocity) en Slightly Mad (de Need For Speed Shift-games).

Op de Spring Showcase werd ook een teaser getoond van Forza Horizon met daarin beelden van een nachtclub en supercars die op een open weg rijden, wat suggereert dat het inderdaad gaat om een 'car lifestyle'-game in een open wereld.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen