Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Forza Horizon 5 release datum bekend

Reis naar Mexico.

Forza Horizon 5 is aangekondigd op de persconferentie van Microsoft. Deze keer reist de franchise naar Mexico.

Microsoft liet een trailer en een klein stukje gameplay zien van de game. Ontwikkelaar Playground Games liet spelers racen door een regenwoud, door de woestijn, langs een vulkaan en door een klein dorp.

Playground beweert dat ze deze verschillende omgevingen hebben nagebouwd met photogrammetry, een techniek waarbij echte omgevingen worden ingescand en in 3D game-omgevingen worden omgezet.

Ook hebben ze speciale camera's neergeplant in verschillende regio's van Mexico om de lichtomstandigheden op te nemen en realistisch na te bootsen. De Xbox Series X zou Forza Horizon 5 op een native 4K resolutie aan 60fps afspelen.

Verder maakte Playground Games ook bekend dat ze nieuwe multiplayer modi brengen zoals de open world battle royale mode 'The Eliminator'.

Forza Horizon 5 verschijnt op 9 november 2021 op Xbox One, Xbox Series X/S en pc. De game zal meteen op Game Pass beschikbaar zijn.

E3 2021 en Summer Game Fest 2021 zijn in volle gang. Voor meer informatie over de data en tijden hebben we een handig overzicht van E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen opgelijst.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties