Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FortressCraft developer beschuldigt Notch van DDos aanval en belt de politie

Minecraft Xbox 360 doet het er niet minder om: maakt winst in een uur!

Als je als game developer eenmaal een geniaal concept hebt bedacht kun je met een beetje logisch nadenken twee dingen zonder uitzondering verwachten: 1) je game wordt een groots succes en doet het digitale landschap voorgoed veranderen en 2) opportunistische griezels gaan aan de haal met jouw briljante ideeën om er zo zelf ook een slaatje uit te slaan.

De blokkenbouwdoossimulator FortressCraft is een van die door Minecraft geïnspireerde opvolgers. Op zich nog niet zo'n probleem maar de game is vooral in het nieuws doordat ontwikkelaar Adam Hawkins geen moment onbenut om uit te halen naar Markus "Notch" Persson. De laatste ontwikkeling in een serie lange, gênante uithalen: Sawkins beschuldigt Notch van een directe DDos aanval op de site van FortressCraft.

"De FortressCraft website is aangevallen door een DDos virus. Fuck you en jouw community, Notch", tweette heethoofd Sawkins gisteren. Toen wij hem aan de tand voelden over deze uitlatingen zei hij: "We weten WIE het heeft gedaan maar helaas heeft niemand ons verteld WAAROM ze ons hebben aangevallen".

Sawkins liet het er niet bij zitten en schakelde de wet in: "We overleggen op dit moment met de politie. Volgens de Britse wet valt hacken onder de serieuze misdrijven. Het is een commerciële site dus we maken verlies en al die shit. Kijk, mij maakt het allemaal niet zo uit maar de gast die mijn site beheert is woedend!".

Minecraft doet het er niet minder om. Gisteren nog liet Notch via Twitter weten dat de Xbox 360 versie van Minecraft in een uur na de launch al winst had gemaakt: "De cijfers zijn heel, heel goed". Maar liefst 400.000 spelers waren gisteren gelijktijdig Minecraft aan het spelen.

De Minecraft 1.2 update

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen