Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite's Marvel seizoen gaat van start, met speelbare Iron Man en Dr. Doom

Stark verschil.

Fortnite gaat van start met de Nexus War, het thema voor Chapter 2 Season 4 dat rechtstreeks gelinkt is aan Marvel Comics. De Battle Pass voor dit seizoen zit dan ook vol personages uit Marvel comics en verschillende accessoires die je kan unlocken.

Wie dacht dat er dit seizoen een mix zou zijn van Fortnite's eigen verhaallijn en de crossover met Marvel is eraan voor de moeite. Fortnite Chapter 2 Season 4 is volledig gewijd aan de Avengers en co. Al beweert Fortnite-baas Donald Mustard van Epic wel dat ook de Nexus War thuishoort in het overkoepelende Fortnite-verhaal.

In de nieuwe Fortnite Marvel battle pass zitten bekende personages als Thor, She-Hulp, Groot, Storm, Dr. Doom, Mystique, Iron Man en Wolverine. Sapling Groot en Rocket Racoon zijn beschikbaar als pets en Galactus, de grote slechterik van dit seizoen, arriveert op een later moment.

Nieuw is dat er verschillende battle pass items zijn (zoals Thor's hamer Mjölnir) enkel gebruikt kunnen worden door specifieke skins. Zo kan je Mjörlnir enkel gebruiken als Thor of Captain America. Mystique heeft dan weer de special ability om haar uiterlijk te veranderen naar het laatste character dat ze doodde. Zowel She-Hulk en Iron Man kunnen transformeren tussen hun normale versie en hun superpower versie.

Een hoop veranderingen dus, en het voelt zeker aan alsof Fortnite dit seizoen meer een Marvel game is dan een seizoen van Fortnite. De menu's vinden plaats in de helicarrier van de Avengers en tijdens de match lobby vlieg je rond diezelfde helicarrier terwijl deze boven het eiland zweeft.

Elke match begint met een aantal quinjets die voorbij de Fortnite battle bus vliegen en vervolgens op de map landen. Uit deze quinjets komen robots van Stark Industries die je kan verslaan en vervolgens hacken zodat ze voor jou vechten.

Aan de map is voorlopig relatief weinig veranderd. Populaire plekken uit het vorige seizoen zoals de Rig, Yacht en Fortilla zijn wel (deels) verwijderd. Alle schade van de tsunami is ondertussen ook hersteld.

Veel nieuwe locaties zijn er niet in de plaats. Pleasant Park is nu Doom's Domain, waar Dr. Doom woont in een kasteel. Crackshot's Cabin is nu de hut waar Tony Stark woont en op één van de vele heuvels die Fortnite rijk is liggen nu een hoop Sentinel robots klaar voor de schroothoop.

Tijdens het komende seizoen zal de Fortnite map waarschijnlijk nog veranderen dankzij de rift beacons die we nog kennen uit Chapter X. Nieuwe Marvel locaties kunnen zo op de map verschijnen in de komende weken.

Wie Fortnite echter op een Apple-product spelen (iPhone, iPad of Mac) of een Android-smartphone kan niet aan de slag met dit nieuwe seizoen. Door een verhitte rechtzaak tussen Epic enerzijds en Google en Apple anderzijds wordt de Seaons 4 update niet doorgevoerd op die apparaten.

Het Marvel-seizoen van Fortnite duurt nog tot 30 november. Op dat moment mogen we waarschijnlijk ook een event met Galactus verwachten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties