Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite voor Android nu ook beschikbaar via de Google Play Store

Maar Epic Games is daar niet tevreden mee.

Wie Fortnite op een Android-smartphone of -tablet speelt, kan de game vanaf nu gewoon downloaden via de Google Play Store. Fortnite is uiteraard al 18 maanden beschikbaar voor Android, maar tot nu moest je je daarvoor wenden tot de website van Epic Games zelf.

Op die manier kon het bedrijf vermijden dat Google een deel van de winst in Fortnite opstreek. Wie zijn app via de Play Store aanbiedt, moet immers standaard 30% van zijn winst afstaan aan Google. Epic Games-topman Tim Sweeney is nog steeds niet akkoord met dat percentage, maar benadrukt dat zijn bedrijf geen andere keuze heeft.

Cover image for YouTube videoFortnite - Chapter 2 Season 2 Launch Trailer | PS4

Google maakt het externe apps op bepaalde vlakken immers moeilijk. Apps die je niet via de Play Store downloadt, worden bijvoorbeeld sneller geblokkeerd of geven een veiligheidsmelding op je smartphone. Volgens Sweeney is dat de belangrijkste reden om Fortnite naar de Play Store te brengen. Hij benadrukt wel dat je de game ook nog steeds gewoon via de Epic Games website kunt downloaden.

De lancering van Fortnite via de Play Store komt er net op tijd. Dit weekend kun je in Fortnite immers eens exclusieve reeks concerten van rapper Travis Scott bijwonen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties