Skip to main content

Fortnite Sharks uitgelegd: Hoe rijd je op Loot Sharks en op welke locaties vind je haaien

Alles wat je moet weten over de Loot Sharks die in Fortnite Season 3 te vinden zijn.

Fortnite Sharks zijn een van de vele nieuwe toevoegingen aan Season 3.

Deze haaien staan officieel bekend als Loot Sharks en je kan ze op verschillende manieren gebruiken. Ze geven loot en zijn een voertuig, maar ze kunnen je ook damagen. Daarnaast zijn ze ook vrij moeilijk te vinden.

Het hoeft dus niet te verbazen dat ze deel uitmaken van verschillende weekly challenges dus weten hoe je ze het gemakkelijkste kunt vinden en vangen is belangrijk.

Op deze pagina:

Op zoek naar meer info over het nieuwe Season? De Fortnite map heeft een aantal nieuwe toevoegingen, zoals de Fortilla whirlpool en de Homely Hills Gnomes terwijl we ook een overzicht hebben van alle Season 3 Battle Pass skins.

Waar vind je Loot Sharks in Fortnite

Sharks, ofwel haaien, kan je vinden in het water van Fortnite. Ze zijn moeilijker te vinden dan je zou denken. Aangezien de Season 3 map voornamelijk uit water bestaat, zou je verwachten dat sharks overal zijn, maar ze zijn in feite vrij zeldzaam.

Gelukkig zijn ze gemakkelijk te herkennen. Je ziet de klassieke haaienvin die uit het water steekt. Je verwart ze dus niet snel met de normale vissen of de whirlpools. Vooral aangezien sharks aan een vrij hoog tempo bewegen.

Als je moeite hebt met haaien te vinden, probeer dan in de buurt te blijven van de eilandjes zoals The Fortilla bijvoorbeeld, waar wij er althans meer zagen. We vonden ook meer sharks in de standaard Battle Royale modes in vergelijking met Team Rumble maar dat kan ook puur toeval geweest zijn.

Een andere methode om sharks te vinden is door de NPC's zoals Marauders in de gaten te houden. Zij schieten op de haaien zodra ze ze zien. Het gevolg is dat de health bar van de shark daardoor vanop een lange afstand zichtbaar is, waardoor je ze gemakkelijker kan spotten. Dat de health van de haai ook meteen al een stuk lager is komt ook goed van pas.

Bekijk op YouTube

Hoe versla je een Loot Shark in Fortnite

Als je Loot Sharks doodt krijg je loot in de plaats, maar je moet er wel een hoop damage in pompen voordat ze die loot geven. Je hebt dus veel ammo nodig en ook een goede uitkijkpost om het water in de gaten te houden, zonder dat andere spelers je komen lastig vallen.

Blijf uit het water en houdt zelfs het land goed in de gaten. Deze haaien kunnen namelijk uit het water springen en je aanvallen, waarna ze terug het water in gaan. We hadden niets anders verwacht van Fortnite sharks natuurlijk.

Voor...

Als een haai je aanvalt, doet dit een hoop damage dus blijf op je hoede.

...en na. 50 damage. Auw!

Sharks kunnen zelfs sommige gebouwen vernietigen, dus zelfs binnen ben je niet veilig.

Als je een haai gedood hebt, dan laten ze loot achter. Hier kunnen de meer zeldzame wapens in de game tussen zitten.

Als je tijdens het vechten tegen een shark nieuwe wapens of meer ammo nodig hebt, dan is het goed nieuws dat de sharks je blijven achtervolgen. Je geraakt ze dus niet snel kwijt.

Dit is vooral handig als je op zoek bent naar een fishing rod...

Hoe kan je op Sharks rijden in Fortnite

Als je eenmaal een Shark gevonden hebt, dan is het mogelijk om erop te rijden dankzij de Fishing Rod.

Fishin Rods kan je vinden in Chests en in tonnen op het einde van een aantal pieren die je vindt op een aantal plaatsen.

Als je een Fishing Rod gevonden hebt, gooi je een lijntje uit naar de Shark.

Zodra de haai bijt, kan je op de haai rijden alsof het een jetski is.

Je hebt de volledige controle over de shark terwijl je erop rijdt. Je kan boosten, springen en in eender welke richting bewegen. Je kan zelfs met je wapen mikken en schieten terwijl je inzoomt.

Er zijn voertuigen te vinden in Fortnite die gemakkelijker te krijgen zijn, dus beschouw dit eerder als een leuk extraatje in plaats van een echte strategie om te winnen. Dat gezegd zijnde, het zal ongetwijfeld van pas komen tijdens een aantal challenges.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Hoe vind je Loot Sharks op een locatie - zoals Sweaty Sands Sharks - in Fortnite

Als je echt moeite hemt met een Shark te vinden op een bepaalde locatie voor een challenge, zoals Week 1's challenge waarbij je Loot Sharks in Sweaty Sands moet vinden, dan is het goede nieuws dat je technisch gezien geen shark moet vinden op die locatie.

Aangezien je op een Shark kan rijden, kan je deze dus vinden op een andere locatie op de map, en deze vervolgens naar Sweaty Sands rijden.

Een voorbeeld: we vonden twee Sharks in The Fortilla tijdens een match, en hadden genoeg tijd om een haai naar Sweaty Sands te rijden, daar te bevrijden, en er dan op te schieten voor de challenge te voltooien.

Dat zal door de layout van de map niet overall mogelijk zijn, en het hangt ook af van hoe de cirkel beweegt, maar als je moeite hebt met deze, of andere, shark-afhankelijke challenges, dan kan het de moeite lonen om de bedoelde locatie te negeren en verder te spelen. Als je dan een haai tegenkomt onderweg en de tijd hebt om deze naar de locatie te rijden, dan kan je de challenge op die manier nog uitvoeren.

Hongerig naar meer info over Fortnite Season 3? Er zijn nog andere challenges zoals de Catty Corner Vault openen en we hebben ook een overzicht van alle Season 3 Battle Pass skins die je kan krijgen.

Read this next