Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite servers offline voor onbepaalde duur

"Servers krijgen grondige en dringende update."

De servers voor Fortnite Battle Royale zijn sinds vannacht offline. Ontwikkelaar Epic Games laat weten dat een onderhoud van de servers noodzakelijk was.

Als je momenteel Fortnite Battle Royale probeert te spelen, is de kans groot dat je geconfronteerd wordt met de foutmelding 'Waiting in Queue' of 'Unable to sign in to your account'.

Het probleem lijkt gerelateerd aan zogenaamde 'account services', wat ervoor zorgt dat spelers niet kunnen inloggen. De problemen zijn er al sinds gisterenavond, maar Epic's eerste oplossing slaagde er niet in het probleem te verhelpen.

De studio besloot vervolgens om 's nachts de Fortnite servers opnieuw offline te halen en de database een grondige en structurele update te geven die de toevloed aan spelers zonder problemen kan verwerken.

Wanneer komen de Fortnite servers weer online?

Epic Games laat via twitter weten dat de studio voorlopig geen idee heeft wanneer het onderhoudswerk klaar is. Epic geeft dus geen tijdstip waarop iedereen weer met Fortnite Battle Royale aan de slag kan.

De ontwikkelaar heeft wel een website waar regelmatige updates over werkzaamheden worden gegeven. Deze kun je bekijken via de Epic-site.

De timing is ongelukkig want Fortnite kreeg gisteren een nieuwe update en vandaag komen de Fortnite Weekly Challenges online.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties