Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Runaway Boulder losmaken door met een Baller te boosten

Rock en roll.

Een Runaway Boulder losmaken door met een Baller te boosten is een van de Weekly challenges die uitkomen tijdens Week 2 van Fortnite Chapter 3 Season 3.

In deze Fortnite challenge neem je plaats in een Baller - die dit seizoen na een lange vakantie is teruggekeerd - en gebruik je hem om wat chaos te veroorzaken.

Als je deze opdracht voltooit, krijg je 15.000 XP als beloning en die komen van pas om meer Battle Pass skins te ontgrendelen.

Op deze pagina:

Hier vind je Ballers in Fortnite

De eerste stap om deze challenge is het vinden van een Baller en daarvoor moet je naar de Rave Cave op de westelijke zijde van de Fortnite map gaan.

De locatie van de Rave Cave op de Fortnite map.

Hoewel Ballers erg makkelijk te vinden zijn vlakbij Rave Cave, raden we je ten zeerste af om er eentje van de rollercoasters te nemen. Je kunt een Baller namelijk erg moeilijk van de sporen halen en je zal erg veel tijd verliezen als je dit probeert te doen.

De makkelijkste plek om een Baller, die niet op sporen staat, te vinden is in het grote paarse hoofd van de beer die boven op de Rave Cave ligt. Het is aangeraden om deze locatie aan het begin van een wedstrijd te bezoeken, het is immers makkelijker om een Baller al glidend te vinden. Wees wel voorbereid op wat...'concurrentie'.

Indien alle Ballers in het hoofd reeds weg zijn, ga dan naar de westelijke zijde van de Rave Cave, want daar vind je een Baller vlakbij de zuidelijke oever van de rivier. Zo lang andere spelers je niet voor waren tenminste...

Zo maak je een Runaway Boulder los door met je Baller te boosten in Fortnite

Als je in een Baller kruipt, dan is het tijd om een Runaway Boulder los te maken, maar daarvoor moet je er wel eerst een vinden.

Wanneer je een Baller uit het gigantische berenhoofd van de Rave Cave hebt gehaald, laat je dan voorzichtig van de klif, waar de Ascender aan verbonden is, vallen.

Val hier naar beneden om een Runaway Boulder te vinden.

Rol nadien naar de westelijke zijde van berg en je zal een Runaway Boulder vlakbij een richel zien liggen.

Om een Runaway Boulder los te maken, raden we je aan om er eerst in een rechte lijn naartoe te rollen alvorens je de boost gebruikt. Daardoor ben je zeker dat je de rots raakt en hem hopelijk ook meteen losmaakt.

Het enige dat je nu nog moet doen is het doen van een boost en de Runaway Boulder raken om hem van de berg te laten rollen.

Wanneer de Runaway Boulder vlakbij de Rave Cave al is losgemaakt, dan kun je er ook een op de richel in het oosten van het meer, in het noorden van de Reality Falls, vinden. Je Baller heeft genoeg kracht om deze rots te bereiken, als die van hierboven al is verschoven.

Om deze Fortnite challenge te voltooien, moet je maar één Runaway Boulder losmaken. Maar let op, een Runaway Boulder die reeds verplaatst was van zijn oorspronkelijk positie, die telt niet meer.

Wie graag meer ontdekt over Fortnite Chapter 3 Season 3, klikt best eens door naar de gidsen rond de Battle Pass, hoe je op dieren rijdt, de vindplaatsen van Reality Seeds, de locatie van Darth Vader en de Zero Point locatie.

Read this next