Skip to main content

Fortnite - Pijpleidingen blokkeren en hoe je de main pipe ontstopt in Shuffled Shrine

Zo voltooi je deze twee Vibin' challenges snel achter elkaar.

Het blokkeren van de pijpleidingen om de druk te verhogen en het ontstoppen van de main pipe om de Relic Shard eruit te krijgen zijn onderdelen van Deel 5 van de Vibin' quests in Fortnite Chapter 3 Season 3.

Voor je deze quest kan doen, moet je eerst alle Vibin' challenges tot en met Deel 4 hebben voltooid in Fortnite.

Het blokkeren van de pijpleiding in Fortnite, het ontstoppen van de main pipe en het afstemmen (attunen) van de gevonden Relic Shard leveren je samen 21.000 XP op. Die XP zal je helpen om nieuwe Battle Pass skins te ontgrendelen.

Op deze pagina:

Hier blokkeer je de pijpen om de druk op te bouwen in Fortnite

Nadat je verbinding hebt gemaakt met een Device Uplink als onderdeel van dit tweede niveau van de Vibin' Quests deel 5, word je gevraagd om de pijpleiding te blokkeren en de druk op te bouwen in de Shuffled Shrines.

Gelukkig moet je dat allemaal op dezelfde locatie doen en duurt het niet lang om alle pijpleidingen te vinden. De Shuffled Shrines zal echter niet altijd dezelfde layout hebben. Wij vonden de nodige pijpleidingen aan de buitenkant van een onder water gelopen gebouw, maar de layout kan bij jou anders zijn.

Ondanks dat de layout het omliggende gebied kan verschillen, zal je de te blokkeren pijpen altijd terugvinden in de Shuffled Shrines, het gebied in het noordwesten van de map..

De eerste pijp lag recht tegenover ons vlakbij enkele slurp barrels en naast enkele trappen in het noorden die weg van het overstroomde gebied leiden. Wanneer je de pijp hebt gevonden, houdt dan de knop op het scherm ingedrukt om hem te blokkeren.

Onze tweede pijpleiding lag aan de oostelijke trappen die wegleiden van het onder water gelopen gebouw, aan de rechterkant van de slurp barrels.

De derde en laatste pijpleiding vind je aan de trappen in het zuiden, die gaan weg van de onder water gelopen structuur, recht tegenover de tweede pijp. Houdt de gevraagde knop ingedrukt om de pijp te blokkeren. Dankzij dat laatste voltooi je dit niveau van de challenge van Deel 5 en dat levert je in totaal 7000 XP op.

Main pipe ontstoppen en attune de Relic Shard in Fortnite

Wanneer je de drie pijpen hebt geblokkeerd om de druk bij de Shuffled Shrines op te bouwen, moet je de main pipe ontstoppen en het Relic Shard bevrijden. Daarna moet je het relikwie oppakken en het op een andere locatie attunen, oftewel afstemmen.

Bij ons bevond de main pipe zich aan de rechterkant van de slurp barrels aan de noordelijke zijde van de onder water gelopen structuur, naast een lelieblad.

Je moet het Relic Shard bevrijden, oppakken en nadien attunen op een andere locatie.

Voor het laatste onderdeel van dit laatste stuk van deze Vibin' challenge, moet je de Relic Shard afstemmen op een groot eiland in het oosten van de Sanctuary. Het is het eiland met het grote standbeeld van The Foundation.

Ga naar het eiland in het oosten van de Sanctuary om deze Relic af te stemmen.

Wanneer je op het eiland bent aangekomen, dan is de plaats waar je het Relic Shard moet afstemmen achter dit gigantische standbeeld, vlakbij het bounty board van dit eiland. Ga in interactie met de stenen sokkel om het Relic afstemmen en dit niveau van Deel 5 van de Vibin' quests te voltooien en nog eens 7.000 XP te krijgen als beloning.

Wie graag meer ontdekt over Fortnite Chapter 3 Season 3, klikt best eens door naar de gidsen rond de Battle Pass, de Indiana Jones skin, hoe je op dieren rijdt en de vindplaatsen van Reality Seeds.

Read this next