Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite opnieuw speelbaar op iPhone via Xbox Cloud Gaming

Het lange wachten wordt beloond.

Fortnite is vanaf nu gratis via Xbox Cloud Gaming te spelen. Het is de eerste game waarvoor je geen Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nodig hebt om van de cloud gebruik te maken.

Door die functie is Fortnite ook opnieuw speelbaar op Apple-apparaten nadat de game uit de App Store werd verwijderd. Zelfs na enkele rechterlijke uitspraken weigert Apple nog steeds om Fortnite terug toe te voegen aan de App Store. Ook op Android-apparaten en pc is Fortnite gratis via Cloud Gaming beschikbaar.

Om via Xbox Cloud Gaming te spelen heb je een Xbox-account nodig. Een Xbox Game Pass (Ultimate)-abonnement is niet vereist. Vervolgens log je in op xbox.com/play of de Xbox Cloud Gaming-app, die in de stores is te downloaden.

"Dit is voor ons nog maar het begin. We gaan ervan leren, feedback doorvoeren, en uiteindelijk meer free-to-play games aan de cloud toevoegen", aldus Xbox Cloud Gaming-baas Catherine Gluckstein.

De nieuwe Xbox Game Pass games voor mei 2022 zijn ook bekendgemaakt.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties