Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite mobile - Verwachte Android release en hoe je Fortnite Mobile op iOS kan downloaden

Zo krijg je een mobile versie van Fortnite: Battle Royale in handen.

Met Fortnite mobile gaat Epic's Battle Royale game naar nieuwe platformen.

Voor iOS-gebruikers (iPhone en iPad) is het feest nu al begonnen. Fortnite voor Android laat echter nog even op zich wachten, al komt die versie er ook zeker aan.

Als je nieuw bent in Fortnite, raden we je aan onze Fortnite tips en tricks te lezen.

Hoe verschilt Fortnite mobile met de andere versies?

In maart 2018 kondigde Epic Games aan dat Fortnite Battle Royale ook naar mobile apparaten zou komen als "dezelfde 100-player game die je kent van op PlayStation 4, Xbox One, pc en Mac". Maar wat is daarvan waar?

Ondertussen weten we al dat Fortnite de volgende eigenschappen heeft:

  • Dezelfde gameplay en content
  • Dezelfde map
  • Dezelfde wekelijkse updates (met Seasons en Weekly Challenges)

De mobile-integratie gaat zelfs zo ver dat de game "cross-platform" is. Dit betekent dat spelers op iOS, Android, pc, Mac allen samen kunnen spelen, en dit met ofwel PS4-spelers of Xbox One-spelers. Sony laat naar verluidt nog niet toe dat PS4-gamers en Xbox One-gamers het tegen elkaar kunnen opnemen in één match. Grote baas van Xbox Phil Spencer zegt echter dat ze dit zo snel mogelijk willen oplossen, zodat elke Fortnite-speler het tegen elke andere Fortnite-speler kan opnemen, los van op welk platform hij speelt.

Het betekent ook dat de progressie die je maakt op één platform, meegenomen wordt naar het andere. Je kan dus zo vaak je wil wisselen tussen verschillende platformen, je raakt je opgebouwde overwinningen en vooruitgang nooit kwijt.

In de praktijk werkt dit vrij goed, ook op mobile. Uiteraard is de besturing wat aangepast zodat je alles kan doen op het touchscreen, maar buiten dat logische aspect is Fortnite Mobile nagenoeg dezelfde game als die dat we reeds maanden kennen. Een indrukwekkende prestatie van Epic!

Als je nieuwsgierig bent, dit is hoe de besturing verschilt in combat en building modes:

Wanneer komt Fortnite Android?

Fortnite iOS kwam er al vrij snel na de aankondiging dat Fortnite mobile eraan kwam, al was het via een beperkt invite-systeem. Fortnite Android lijkt wat verder weg te zijn.

Volgens ontwikkelaar Epic komt “Fornite Android er in de komende maanden” en zal cross play uiteindelijk wel komen. We hebben geen enkel idee wat Epic Games bedoelt met 'in de komende maanden', maar het zou dus wel eens kunnen zijn dat Fortnite Android er pas in de zomer komt.

We weten ook niet hoe de game zal arriveren. Fortnite iOS kwam via een invite-systeem, waardoor toegang eerst beperkt werd. Of Fortnite Android op dezelfde manier zal komen, is niet bekend. In elk geval is het momenteel zo dat als je de komende weken Fortnite mobile wil spelen, je een iOS-apparaat nodig hebt?

Hoe Fortnite iOS spelen

Fortnite arriveerde op iOS via een invite-only systeem. Spelers konden zich inschrijven en een beperkt aantal kregen rechtstreeks van Epic een code waarmee ze Fortnite mobile konden spelen. Later kregen deze spelers vervolgens weer drie invite codes die ze aan hun vrienden konden geven. Zo verspreidde Fortnite iOS zich langzaam, tot Epic Games besloot dat de servers klaar waren om alle iOS-gebruikers toe te laten op de game. Je kan de game nu downloaden via de App Store.

Natuurlijk moet je wel de juiste iOS-apparaten hebben. Fortnite mobile draait enkel op iPhones nieuwer dan een iPhone 6S / SE en op iPad Mini 4 / Pro / Air 2 / 2017. iOS 11 moet ook al geïnstalleerd zijn.

Vind de game simpelweg op de App Store, log in met je Epic Games account en start maar met spelen.

Hoe werkte het Fortnite iOS invite systeem

Voor wie nieuwsgierig is, of zich wil voorbereiden op een mogelijk gelijkaardig systeem voor Fortnite Android, dit is hoe het invite-systeem werkte voor Fortnite iOS:

  • 1. Je kan je inschrijven om een invite te ontvangen op de officiële site. Start alvast met je daar in te schrijven en je interesse te tonen in Fortnite Mobile.
  • 2. Vervolgens is het wachten geblazen. Houd je mailbox in de gaten want elk moment kan je een e-mail ontvangen met je invite voor Fortnite Mobile.
  • 3. Download vervolgens de Fortnite mobile app. De mail die je ontvangt zal een link bevatten die je moet volgen. Deze link, zoals je kan merken als je er hier op klikt, is voor iedereen bereikbaar, ook als je geen invite hebt. Open de link in Safari en vervolgens zal de App Store openen.
  • 4. Download de Fortnite app en start deze op. Je zal de vraag krijgen of je een invite ontvangen hebt of niet. Als je de email ontvangen hebt, kan je inloggen en beginnen met spelen. Als je nog geen email ontvangen hebt, heb je helaas nog geen toegang. Maar je kan zeker wel de app op je iPhone laten staan zodat je meteen kan spelen zodra je de bevestigingsmail ontvangt.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:


Hoe geef je een vriend een invite voor Fortnite mobile?

De dag nadat Epic de eerste lading spelers toeliet in Fortnite mobile, liet de developer elke speler op zijn beurt weer hun eigen vrienden inviten. Als je de app hebt, ga dan naar de lobby en rechts zou er een knop moeten verschijnen. Druk hierop en je krijgt een invite code die je kan copy-pasten en vervolgens naar je vrienden kan sturen. Zo krijgen zij ook access en kan je met hen samen spelen.

De invite gebruiken zal ook alle spelers naar wie je de code hebt gestuurd toevoegen aan je friend list.

Als het hele invite-systeem teveel gedoe is voor je, dan is het wachten geblazen. Maar het is vooralsnog onduidelijk hoelang je precies zal moeten wachten. Epic zegt dat het meer spelers zal toelaten in 'de komende maanden', maar impliceert hiermee ook dat het invite-systeem nog maanden zal blijven bestaan. Het moment waarop Fortnite mobile een game is die iedereen kan downloaden en spelen lijkt nog ver weg te zijn.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties