Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite krijgt in-game videochat

Voorlopig enkel op pc, PlayStation 4 en PlayStation 5.

De nieuwste update voor Fortnite maakt het mogelijk om in-game videochats te organiseren met je vrienden. Dat gebeurt via de gratis Houseparty app op je smartphone. Voorlopig is de in-game videochat enkel beschikbaar voor de pc-, PlayStation 4- en PlayStation 5-versies van de game.

In de Houseparty app kun je je Fortnite account linken. Vervolgens kun je vrienden uitnodigen voor een videogesprek. Die beelden worden zowel in de app als in de game getoond. Je kunt de app bovendien ook gebruiken om met je vrienden te chatten, zelfs wanneer je op dat moment geen Fortnite speelt.

Epic Games implementeert bovendien ook de nodige maatregelen om misbruik tegen te gaan. Zo kun je enkel videochatten met rechstreekse vrienden. Daarnaast controleert de app regelmatig op je gezicht in beeld is op de camera. Als dat niet het geval is, wordt de camera uitgeschakeld.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de functie ook naar andere platformen komt. Binnenkort weten we mogelijk ook meer over het maandelijks abonnement voor Fortnite.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties