Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite komt mogelijk terug naar iOS door nieuwe Europese wetgeving

Brengt de Digital Markets Act de game terug?

Binnenkort wordt er in het Europees parlement een wet gestemd waardoor Fortnite mogelijk terug beschikbaar wordt op iOS-toestellen. Als de zogenaamde Digital Markets Act (DMA) wordt goedgekeurd, zou de game mogelijk al vanaf oktober terug te spelen zijn op een iPhone of iPad.

De Digital Markets Act verplicht bedrijven zoals Apple om 'sideloading' toe te staan. Dat betekent dat je als consument naast de App Store ook andere winkels voor apps kan gebruiken. Daardoor zou je dus games zoals Fortnite via een omweg alsnog kunnen downloaden.

Bekijk op YouTube

Volgens een woordvoerder van de Europese commissie is het belangrijk dat "smartphone-eigenaars zelf kunnen beslissen hoe ze hun toestel gebruiken. Apple heeft alvast gereageerd op het nieuws en laat weten dat "de Digital Markets Act gebruikers zal blootstellen aan onnodige veiligheidsrisico's".

Het valt nog af te wachten of en wanneer de Digital Markets Act wordt goedgekeurd. Wie momenteel op een ander platform Fortnite speelt, kan momenteel alvast de Fortnite 'no build' mode uitproberen.

Read this next