Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite is launchtitel voor de PlayStation 5 en Xbox Series X

Game krijgt vanaf volgende jaar ook betere graphics.

Epic Games maakt bekend dat Fortnite later dit jaar ook naar de PlayStation 5 en de Xbox Series X komt. Een releasedatum voor die consoles is er nog steeds niet, maar Fortnite komt sowieso als launchtitel naar beide toestellen.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar nog goed nieuws, want in de loop van volgend jaar schakelt Fortnite over naar de Unreal 5 engine. Afgaande op de eerste technische demo van die nieuwe engine mag je je verwachten aan een flinke grafische stap voorwaarts. Daarnaast bevat Unreal 5 nog tal van andere nieuwe mogelijkheden zoals de optie om lichtinval realistischer weer te geven.

Die omschakeling naar Unreal 5 geldt overigens voor alle versies van Fortnite. Zelfs op je smartphone mag je je dus vanaf volgend jaar aan betere graphics verwachten. Momenteel draait Fortnite nog op versie 4.25 van de Unreal engine. Ook bij de release van de nieuwe consoles blijft Fortnite overigens cross-play tussen alle platformen ondersteunen.

Het blijft voorlopig gissen naar een releasedatum voor de nieuwe consoles van Microsoft en Sony. Gisteren deed even het gerucht de ronde dat de PlayStation 5 in oktober zou uitkomen, maar Sony drukte dat gerucht al snel de kop in.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties