Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite is de grootste free-to-play game allertijden

Aldus onderzoeksbureau SuperData.

Volgens onderzoeksbureau SuperData is Fortnite de grootste free-to-play game allertijden. Zowel qua omzet als actieve gebruikers.

In de maand maart heeft Fortnite bij elkaar 223 miljoen omgezet. Dat is een stijging van 73 procent. Vooral de Fortnite Season 3 Battle Pass, de Fortnite uitzending van streamer Ninja en rapper Drake, plus de toevoeging van de John Wick-skin hebben sterk aan de groei bijgedragen.

De game is daarmee PlayerUnknown's Battlegrounds gepasseerd. In maart stond Fortnite Battle Royale op de 5de plek van meest gespeelde free-to-play pc-games en momenteel is Fortnite Mobile nog steeds de best verkochte game op iOS in de Verenigde Staten van Amerika.

Vorig jaar liet Epic Games weten dat Fortnite Battle Royale de grens van 20 miljoen spelers heeft gepasseerd. Inmiddels heeft de game ruim 45 miljoen spelers. Gemiddeld heeft Fortnite Battle Royale 3 miljoen gelijktijdige spelers.

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties