Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite giant mushrooms kapotmaken met de Ripsaw Launcher

Waar je giant mushrooms vindt voor de challenge van Week 5.

Giant mushrooms kapotmaken met een Ripsaw Launcher is een van de quests in Week 5 in Fortnite Chapter 3 Season 3.

Om deze challenge te voltooien, moet je eerst een Ripsaw Launcher vinden, daarna moet je naar een plek met giant mushrooms gaan en er in totaal acht kapotmaken met dit wapen.

Voor het voltooien van deze Fortnite quest krijg je 15.000 XP als beloning. Die XP zal je helpen om nieuwe Battle Pass skins te ontgrendelen.

Op deze pagina:

Waar je Ripsaw Launchers vindt in Fortnite

Voor je naar een locatie met giant mushrooms kunt gaan, moet je eerst een Ripsaw Launcher vinden. Als je geluk hebt, kun je er een op de grond, in kisten of via Supply Drops vinden. De plek waar je bijna altijd een Ripsaw Launcher kunt vinden, is de Chop Shop workshop in het noordoosten van Logjam Lotus.

Je kunt veel Ripsaw Launchers vinden in de Chop Shop.

In de Chop Shop hangen er verschillende Ripsaw Launchers aan de muur. Aangezien er hier zoveel exemplaren van dat wapen aan de muren hangen, is het zeer onwaarschijnlijk dat ze allemaal weg zijn als je deze plek later in de match bezoekt.

Waar je giant mushrooms vindt en hoe je ze met een Ripsaw Launcher kapotmaakt

Om giant mushrooms te vinden in Fortnite, moet je naar Reality Falls of Greasy Grove gaan, die vind je in het zuidwesten van de Fortnite map.

Hier vind je giant mushrooms in Fortnite.

Wanneer je op je map kijkt, dan kun je dankzij de licht blauwe bolletjes zien waar er giant mushrooms staan tussen de paarse bomen en het groene landschap. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn de mushrooms groot genoeg en kun je ze zelf van in de battle bus van bovenaf zien.

Je kunt ze rond deze twee oriëntatiepunten vinden, maar we hebben natuurlijk ook een grote hoop giant mushrooms gevonden vlakbij de giant tree in Reality Falls.

Om giant mushrooms kapot te maken met een Ripsaw Launcher, houdt je de schietknop enkele seconden ingedrukt om het weapon op te laden. Wanneer het is opgeladen, mik dan naar een van de giant mushrooms en laat vervolgens de knop los om het af te vuren. De cirkelzaag die je afvuurt zal tegen de mushroom zagen tot deze breekt.

Maak 8 giant mushrooms met een Ripsaw Launcher kapot om de quest van Week 5 te voltooien en 15.000 XP te ontvangen als beloning. Wie graag nog meer XP krijgt, kan de quests waarbij je Timber Pines moet omhakken met een Ripsaw Launcher of floating rings moet verzamelen, doen.

Wie graag meer ontdekt over Fortnite Chapter 3 Season 3, klikt best eens door naar de gidsen rond de Vibin’ quests, de Indiana Jones skin, hoe je op dieren rijdt, de vindplaatsen van Reality Seeds en de plaats waar je Darth Vader kunt vinden.

Read this next