Skip to main content

Fortnite Galactus-evenement trekt 15,3 miljoen gelijktijdige spelers

Neemt Galactische proporties aan.

Het Fortnite Galactic-evenement trok gisteravond 15,3 miljoen gelijktijdige spelers en 3,4 miljoen kijklustigen op Twitch. Daarmee is het evenement ook meteen het grootste Fortnite-evenement aller tijden. Dat alles maakt Epic Games bekend via Twitter.

Het evenement zelf startte op de befaamde Avengers helicarrier en begon pas echt toen Galactus het luchtschip letterlijk uit de lucht sloeg. Vervolgens kregen spelers de taak om achter het stuur te kruipen van de iconische Fortnite battle bus en drones te vernietigen met lasers en Galactus te verslaan met explosieven.

Kort daarna ging de game offline en onthulde Epic Games de Fortnite: Chapter 2 Season 5 cinematic trailer en de Fortnite: Chapter 2 Season 5 Battle Pass. Om 06:00 uur vanmorgen gingen de Fortnite-servers weer online en sindsdien kun je aan de slag met Season 5.

Dat een Fortnite-evenement zoveel spelers lokt, is niet verrassend. In april lokte Fortnite nog 12,3 miljoen gelijktijdige spelers toen een gigantische projectie van rapper Travis Scott zijn nieuwe single voorstelde in Fortnite.

Read this next