Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite damage doen terwijl je rijdt in of staat op een voertuig

Het is erg lastig alleen, maar dit zijn de beste plaatsen waar je dit kunt doen.

Leren hoe je damage bij tegenstanders terwijl je rijdt of staat op een voertuig is een van de Indiana Jones quests in Fortnite Chapter 3 Season 3.

In theorie is dit een heel makkelijke opdracht, maar in de praktijk is dit toch iets dat je heel moeilijk kunt uitvoeren - gelukkig is er een makkelijke manier die je kan helpen om de klus sneller te klaren, zeker als je alleen speelt.

Wanneer je deze en alle andere Indiana Jones challenges voltooit, ontgrendel je deze skin en alle andere bijbehorende cosmetische voorwerpen. Je hebt tot het einde van Chapter 3 Season 3 om dit te voltooien!

Zo doe je damage bij tegenstanders terwijl je rijdt met of staat op een voertuig in Fortnite

Voor deze opdracht moet je rijden met of staan op een voertuig en dan in totaal 500 damage bij tegenstanders doen - dit moet niet in een enkele wedstrijd gebeuren, waardoor je dit over een langere periode kan spreiden.

Er zijn twee delen aan deze opdracht - het vinden van een voertuig en leren hoe je al rijdend met of al staand op een voertuig deze opdracht uitvoert.

Voertuigen staan verspreid over de gehele map en vind je zowel op populaire als rustigere plekken. Rocky Reels, in het woestijn gedeelte in het zuiden van de map, beschikt over verschillende makkelijk te vinden voertuigen en dat is ook meteen de plek die wij het meeste aanraden.

Fortnite damage opponents while riding or standing on a vehicle

Een andere suggestie, als je dit doet terwijl je de andere Indiana Jones quests doet, zijn de trucks in het zuidelijkste deel van de Shifty Shafts. Die plek maakt namelijk ook deel uit van een andere challenge waarbij je kisten moet openen - maar we vonden het veel moeilijk vanaf hier op vijanden te schieten en de quest sneller te beëindigen.

Wie toch besluit om voor deze optie te gaan, rijdt best naar de andere kant van deze locatie, want daar is er meer open ruimte en vind je gemakkelijker een doelwit.

Fortnite damage opponents while riding or standing on a vehicle Fortnite damage opponents while riding or standing on a vehicle

Wanneer je een voertuig vindt, stap je in en klik dan op de rechter stick van de controller om van stoel te wisselen. Vanaf de passagierszetel kun je dan mikken en je weapon afvuren. Pc-spelers moeten even in hun settings kijken op welke knop dit ingesteld staat bij hen.

Fortnite damage opponents while riding or standing on a vehicle

Bij andere voertuigen, zoals flatbed trucks, klik je opnieuw op de rechter stick om te gaan staan op de achterkant van de truck. Dat is een andere manier van mikken op spelers en deel te nemen aan deze challenge.

Als chauffeur kan je overigens ook damage doen. Niet door te schieten, maar wel door andere spelers overhoop te rijden. Dit is wel niet altijd even gemakkelijk en je gebruikt hier best een behendige auto voor met off-road banden.

Fortnite damage opponents while riding or standing on a vehicle

Nog een reden waarom de Rocky Reels een erg handige locatie is - er staan altijd genoeg trucks geparkeerd en we kwamen er al veel spelers tegen die deze opdracht daar snel konden voltooien.

Fortnite damage opponents while riding or standing on a vehicle

Het is belangrijk om te weten dat daar ook computer gestuurde vijanden rondhangen die je enkel zullen aanvallen als jij dat ook doet. Deze AI-personages dragen niet bij aan deze challenge - daarom kun je ze best gewoon met rust laten en je focussen op echte spelers.

Een extra bonus als je dat doet, is dat je daarmee ook de weekly challenge 'doe damage bij je tegenstanders terwijl je in een voertuig bent, als je dat nog niet hebt gedaan tenminste.

Veel succes!

Read this next