Skip to main content

Fortnite Corrupted Area locaties en Shadow Stones uitgelegd

Waar vind je de Corrupted Areas in Fortnite?

Het vinden van de Corrupted Area locaties en Shadow Stones zijn nieuwe Fortnite Weekly Challenges.

Als je deze voltooit, krijgt je extra XP die je gebruikt om de Fortnite Season 6 beloningen vrij te spelen. Denk er wel aan dat je ook een Battle Pass moet hebben om deze Challenge te doen.

Nog een Fortnite-groentje? Check dan snel onze handige Fortnite tips.

Fortnite Corrupted Area locaties - Welke gebieden bezoeken?

Je moet zeven Corrupted Area locaties vinden om de Fortnite Week 4 Challenges te voltooien. Als je tijdens Season 6 al een match hebt gespeeld, staren deze gebieden je al een tijdje in het gezicht. Ze zijn namelijk erg makkelijk van bovenaf te herkennen.

Maar voor de duidelijkheid, hier is nog even een kaart met alle Corrupted Area locaties:

Fortnite Corrupted Area locaties map

Net als bij de andere Challenges waarbij je locaties moet bezoeken, voltooi je deze door fysiek naar de plaats te gaan. Er simpelweg over vliegen is niet voldoende.

Hoewel je rustig je tijd kunt nemen om de Corrupted Areas over verschillende matches te bezoeken, mag je een match wel niet vroegtijdig verlaten. Anders word je voortgang niet opgeslagen.Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:


Fortnite Shadow Stones uitgelegd - Hoe gebruiken?

Een andere Fortnite Week 2 Challenge is het vinden en gebruik van Shadow Stones tijdens verschillende matches.

Dit is een nieuwe collectabtle die met Season 6 geïntroduceerd werd, net zoals Hop Rocks tijdens Season 3. Je vindt ze op de map en ze geven je voor een korte tijd een boost.

Deze buff maakt je grotendeels onzichtbaar als je stilstaat, verhoogt je snelheid en sprong en met de phase move kun je door objecten en muren bewegen. Het grote nadeel is echter, dat je tijdelijke je wapens niet kunt gebruiken.

Shadow Stones vind je in de Corrupted Areas op de map. Deze locaties vind je eerder in dit artikel. Denk er ook aan dat deze Corrupted Areas hun eigen Challenge hebben.

Je moet deze Challenge over verschillende matches voltooien en je hebt minstens drie matches nodig. En zoals altijd, moet je de match ook effectief voltooien om je voortgang op te slaan.

Read this next