Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Chapter 3 Season 3 release - wanneer start het Collision live event

Mecha Team Leader keert terug.

Fortnite Chapter 3 Season 3 is op komst, en dankzij wat hints van Epic Games, en de volledige reveal van het aankomende live event, hebben we al een goed beeld van wat we mogen verwachten.

Tijdens Fortnite Chapter 3 Season 2 zagen we hoe The Seven tegen de IO vechten, en hoe de map geleidelijk aan een slagveld werd rond Tilted Towers.

Deze pagina vertelt je meer over de release van het Collision live event, en wat we mogen verwachten zodra het nieuwe seizoen start.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoFortnite Chapter 3 Season 2 Resistance Story Trailer

Fornite Chapter 3 Season 3 release - wanneer mogen we Season 3 verwachten?

Fortnite Chapter 3 Season 3 start waarschijnlijk rond 4 juni 2022. Dat is wanneer de in-game timer aanduidt dat het huidige seizoen zal eindigen. We hebben hier nog geen exacte timing voor, maar zodra die er is, zullen we deze pagina updaten. In het verleden zijn er tussen seizoenen pauzes geweest van één tot drie dagen.

Fortnite Collision live event release - Wanneer start het Collission event?

Het Collision live event in Fortnite betekent het einde van het huidige seizoen, en start op zaterdag 4 juni om 22u 's avonds.

Epic Games raadt spelers aan om Fortnite al dertig minuten voor het event start de game te spelen. Zo ben je zeker dat je alles live meemaakt. Zorg ook dat je een goede internetverbinding hebt op dat moment, om lag te minimaliseren en zeker te zijn dat je niet halverwege het event uit de game gesmeten wordt.

Fortnite Chapter 3 Season 2's map.

In het verleden ging de start van een nieuw Fortnite seizoen soms ook gepaard met redelijk wat downtime. Dit kan wel tot 36 uur duren, en tijdens zo'n downtime kunnen spelers enkel maar naar een zwart gat kijken.

Wat kunnen we verwachten in Fortnite Chapter 3 Season 3?

Officieel is er nog niet veel bekend over wat er zal gebeuren in Fortnite Chapter 3 Season 3. Tot hiertoe hebben we enkel nog maar een korte teaser gekregen, waarin wat audiogolven getoond worden gevolgd door het logo van Mecha Team Leader. Van het Collision event weten we wel al zo goed als alles. Artwork bevestigt de terugkeer van Mecha Team Leader en The Singularity en we mogen ons ook warm maken voor het gevecht om Zero Point.

De laatste keer dat we deze gigantische robot beer zagen was tijdens een event in 2019/ Toen zagen we hoe Mecah Team Leader de Devourer vesloeg en vervolgens met de Singularity als piloot de ruimte invloog.

Fortnite Season 2 legdde de focus op het gevecht tussen IO en The Seven, dus nu krijgen we een finale gevuld met actie, en de terugkeer van Mecha Team Leader. Nu dat The Seven volledig onthuld zijn, is de inzet ontzettend hoog.

The Collider staat alvast klaar!

In de aanloop naar het einde van het huidige Fortnite seizoen is er een nieuwe locatie verschenen. Als je naar Loot Lake gaat, zal je een nieuw gebied vinden dat nog grijs is op je map. Dat is The Collider, die je in de afbeelding hierboven kunt zien.

De Collider is in essentie een grote IO basis met een enorme toren in het midden. Als je springt op en rond de toren, kan je zelfs naar een andere locatie vliegen. Je kan er ook een scanner vinden.

Het is mogelijk dat in de week voor het Collision event er nog meer teasers worden vrijgegeven. Wat er ook moge gebeuren, zorg in elk geval dat je alles gedaan hebt dat je wil doen voordat Fortnite Chapter 3 Season 2 voor altijd verdwijnt.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties