Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Chapter 2 Season 4 verwachte release tijden, teasers, mogelijke thema's en alles wat we weten over het nieuwe Fortnite season

Alles wat je moet weten over de lancering van het nieuwe season.

Fortnite Season 4 komt na een ondergelopen Season 3 en één van de interessantste gebeurtenissen in de geschiedenis van Fortnite - The Device.

Naast een heleboel nieuwe ontgrendelbare battle pass skins, zorgt dit nieuwe seizoen voor meer challenges en de mogelijke terugkeer van een thema waar je zeer vertrouwd mee bent.

Op deze pagina vind je alle informatie over deFortnite Chapter 2 Season 4 releasedatum, de geschatte starttijd en alle anderen dingen die we mogen verwachten.

Op deze pagina:

Wanneer komt het nieuwe Season van Fortnite uit? Fortnite Season 4 releasedatum en de verwachte startdatum

In tegenstelling tot de vorige Seasons, komt Fortnite Season 4 wel uit op de voorheen verwachte release in augustus.

Epic Games bevestigde onlangs dat Fortnite Chapter 2 Season 4 op donderdag 27 augustus uitkomt.

De starttijd van Fortnite Chapter 2 Season 4 is nog niet bekend, maar als die de lijn van het vorige season voortzet, dan zal het waarschijnlijk om deze tijd gaan:

  • Benelux: 10.00 uur

Na een periode van downtime, inclusief een aanzienlijke patch om te downloaden, zal het nieuwe season enkele uren na de bovenstaande tijden uitkomen.

Zoals altijd, zullen alle voorgaande challenges verdwijnen als het nieuwe seizoen van start gaat - buiten als je speelt op een iOS-apparaat - en daarom is het aangeraden om alle gewenste rewards voor die datum te ontgrendelen.

Bekijk op YouTube

Wat komt er uit in Fortnite Chapter 2 Season 4? Thema, teasers en theorieën

In tegenstelling tot de voorgaande Fortnite seasons, waren er geen noemenswaardige teases en daardoor is het erg moeilijk om in te schatten wat we van Season 4 mogen verwachten. De enige evoluerende verhaallijn was de verborgen subplot met de Coral Buddies, die dankzij de komst van de Nuclear age vermoedelijk ten einde loopt.

Hoewel de details schaars zijn, werd onlangs wel bevestigd dat Marvel zal betrokken zijn bij het volgende seizoen dankzij de introductie van Thor in de game:

Ondanks dat, blijft de belangrijkste theorie toch dat Fortnite Chapter 2 Season 4 een superhelden-thema krijgt - zoals dat het geval was in Chapter 1 Season 4 - en daarom is het mogelijk dat Marvel beide zaken verbindt via een 'collab' skin, zoals dat het geval was metDeadpool en Aquaman in voorgaande seasons.

Om dat kracht bij te zetten, plaatsten Epic Games en Marvel dagelijkse teaser-afbeeldingen op sociale media en elke afbeelding bevatte een andere letter. Tot nu toe kregen we de letters 'N', 'E', en 'X' te zien en dat kan op zijn beurt wijzen op de woorden 'NEXT' of 'NEXUS en kan daarnaast mogelijk wijzen op de berichten: 'De voorbode van de Oorlog is begonnen' en 'Zijn waarschuwing is ernstig, zullen ze hem horen? En ZIJ, kunnen HEM niet verslaan zonder samen te werken'.

Daarnaast kreeg de game een nieuwe Comic die je in-game kunt lezen en die vertelt het verhaal van Thor die het eiland bezoekt en zijn geheugen verliest:

Dit verhaal zet zich verder in de game dankzij Mjölnir - Thor's Hammer - die maandag voor het nieuwe seizoen verscheen. De hamer zelf werd gevonden ten zuiden van Salty Springs:

Bekijk op YouTube

Tenslotte, tweette creative director Donald Mustard het volgende cryptische bericht: 'Het is ALLEMAAL verbonden. Let op. Het verhaal gaat bijna in overdrive... '

Dat bericht kan erop wijzen dat we terugkeren naar de Jonesy storyline, die zich op interessant terrein begeeft dankzij het The Device-evenement en dat verwijst dan weer naar de Season 1 'loop' en het concept dat dimensie's buiten de game map introduceerde.

Kan dat betekenen dat de promo-afbeeldingen het woord 'Nexus' spellen? En bevestigt dit dat de komst van Thor verwijst naar botsende dimensies?

Hopelijk komen we dichter bij de waarheid naarmate Fortnite Chapter 2 Season 4 met rasse schreden nadert!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties