Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Fortnite Chapter 2 Season 3 is gestart. Niet alleen staat het seizoen in het teken van een nieuw thema, maar ook verdien je met de Battle Pass weer unieke beloningen en komen er elke week weer nieuwe Challenges.

Er valt veel te ontdekken deze keer, dus daarom vatten we op deze pagina alles samen wat te maken heeft met Fortnite Season 3, of het nu gaat om patch notes, tips en tricks, oplossingen voor challenges of andere gebeurtenissen.

Inhoudsopgave:

Alle Fortnite Chapter 2 Season 3 Challenges

In het voorgaande seizoen verschoof Epic de wekelijkse challenges naar de challenge table, waar alle challenges netjes opgedeeld werden per gebied. Deze manier van presenteren wordt nu verdergezet in Fortnite Chapter 2 Season 3 maar heet nu 'Map Challenges'. Je vindt ze in de lobby onder het tabblad 'Battle Pass'.

Aan de challenges zelf is weinig veranderd. Er zijn nog steeds challenges waarbij je items moet vinden of verzamelen, locaties moet ontdekken of tegenstanders moet uitschakelen op specifieke manieren. Elke donderdag om 15u worden er nieuwe challenges toegevoegd.

Hier is een overzicht van de challenges die je in Fortnite Season 3 kunt uitvoeren:

Aquaman challenges

Fortnite Season 3: alle Aquaman challenges en hoe je de Aquaman skin unlockt

Challenges Week 3

Challenges Week 2

 • Gebruik 8 verschillende ziplines bij The Authority
  Beloning: 35.000 XP
 • Vind 7 Chests of Ammo Boxes in Holly Hedges
  Beloning: 35.000 XP
 • Vind Deadpool floaties bij de Yacht (0/3)
  Beloning: 35.000 XP
 • Scoor een goal op het voetbalveld van Pleasant Park
  Beloning: 35.000 XP
 • Elimineer 3 tegenstanders bij Lazy Lake
  Beloning: 35.000 XP
 • Doe 20 headshots op Henchmen in de Fortilla
  Beloning: 35.000 XP
 • Verzamel of gebruik 5 foraged items in The Orchard
  Beloning: 35.000 XP

Challenges Week 1

In Fortnite Chapter 2 Season 3 worden de challenges en missions gesorteerd op locatie weergegeven bij de Map Challenges onder het tabblad Battle Pass.

Fortnite Chapter 2 Season 3 release en begintijd uitgelegd

Season 2 had oorspronkelijk op 30 april moeten eindigen, maar de coronacrisis heeft die plannen waarschijnlijk veranderd. Het seizoen is uiteindelijk met vijf weken verlengd, waardoor Season 3 iets later begint.

Volgens Epic Games is de Fortnite Chapter 2 Season 3 release op woensdag 17 juni.

Een exact tijdstip is nog niet bekendgemaakt, maar meestal is dat kort na het einde van het vorige seizoen. Dat houdt in dat eerst servers offline gaan en er serveronderhoud plaatsvindt. Die start meestal op een vast tijdstip, namelijk:

 • Benelux / Europa: 10u00 (CEST)
 • Verenigd Koninkrijk: 9u00 (GMT)
 • Amerikaanse oostkust: 04u00 (EDT)
 • Amerikaanse westkust: 01u00 (PDT)

Zoals met elk nieuw seizoen, verdwijnen alle uitdagingen van Season 2. Dus als je nog Fortnite Chapter 2 Season 2 challenges hebt staan, moet je die voor 17 juni voltooien.

Welke leaks waren er voordat Fortnite Season 3 begon

Traditiegetrouw maakt Epic Games nooit bekend waar het volgende seizoen om draait. Wel geeft de ontwikkelaar in-game enkele hints als het huidige seizoen ten einde loopt.

Het is je misschien opgevallen dat het No Sweat Insurance-gebouw in Lazy Lake enkele goed verstopte posters bevat. De drie posters hebben allemaal met water te maken. Op de eerste poster zie je een haai en Peely in het water, op de tweede poster staat Meowscles met zwembandjes tot aan zijn heupen in het water en op de derde poster zie je een huis dat op het water drijft.

De verschillende posters bij het No Sweat Insurance-gebouw in Fortnite.

Die hints zouden erop kunnen wijzen dat de kaart tijdens Chapter 2 Season 3 overstroomt. Dat komt overeen met een eerdere video van YouTuber Tabor Hill. Hij claimt namelijk dat de kaart van Season 3 grotendeels met water bedekt wordt. Ook wordt er mogelijk een nieuw transportmiddel geïntroduceerd, namelijk een "berijdbare haai". Die claims komen aardig met de thematische posters overeen.

Ook zijn er blijkbaar over de gehele kaart waterplassen te vinden. Spelers zien dat als een voorbode voor een mogelijke overstroming. Op het moment van schrijven start er in Fornite een countdown naar een nieuw groots event. De klok telt af naar zaterdag 6 juni 20u05.

Bovendien is het laadscherm met onderstaande afbeelding vervangen. Daarop is Midas met een mysterieuze helm te zien. Ook is er in de reflectie van het glas een ander onbekend personage te zien. De helm is waarschijnlijk onderdeel van de gelekte Cyclo-outfit.

Waarschijnlijk heeft dat pak een belangrijke rol in Chapter 2 Season 3. Volgens het lek heeft de outfit de beschrijving "Defy the Storm" en de bijbehorende cape "Wherever the wind blows". Dat zou erop duiden dat het pak zeer krachtig is. Cyclo bevat dan ook overeenkomsten met het vreemde apparaat in Midas' kamer.

Als de geruchten over de overstroming kloppen, dan is het waarschijnlijk dat Midas en het pak daarvoor verantwoordelijk zijn. Je moet tot 11 juni wachten om erachter te komen.Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties