Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Battle Royale komt naar Android en iOS

Battle Royale op de trein.

Epic Games kondigt aan dat Fortnite Battle Royale naar Android en iOS komt. De mobiele versies van de game bieden dezelfde gameplay en krijgen later bovendien cross-platform ondersteuning met de pc en de PlayStation 4.

iOS-gebruikers kunnen zich vanaf 12 maart inschrijven op de website van Epic Games. Op basis daarvan stuurt de ontwikkelaar de komende maanden geleidelijk aan uitnodigingen uit voor de game. Hiervoor heb je wel een toestel met iOS 11 nodig.

Daarnaast komt Fortnite Battle Royale 'ergens in de komende maanden' naar Android-toestellen. Een exacte releasedatum is er echter nog niet. Het valt nog af te wachten in welke mate mobiele spelers benadeeld zijn wanneer ze het via cross-play opnemen tegen pc-gamers.

Op de andere platformen doet Fortnite het nog steeds uitstekend. Zo bereikte Fortnite Battle Royale onlangs een piek van 3,4 miljoen gelijktijdige spelers.

Update: inmiddels is Fortnite Battle Royale beschikbaar op smartphones. Klik op de link voor meer info over Fortnite Mobile iOS invites. Wil je beter leren spelen of meer weten over Fornite, lees dan zeker onze Fortnite tips.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties